Felhívás!

Pályázati felhívás

Az Ignácz Rózsa Erdélyi Magyar Egyesület az idén is meghirdeti pályázatát Az Ignácz Rózsa irodalomalkotói és prózamondó versenyre az 5–8., 9–12. osztályosoknak, valamint a felnőttek korosztályának. Az alkotói verseny hívószava: JÁTÉK.  Minden versenyző egy művel pályázhat. Az irodalmi alkotás (függetlenül a műfajtól) terjedelme maximum 5 oldal lehet (12-es Times New Roman betűtípussal, 1,5-ös sorközzel). Az irodalmi alkotások leadási határideje: 2017. szeptember 25.

A prózamondó versenyre választott szövegrészletek terjedelme legtöbb 2-2 oldal lehet: az egyik szöveget vagy szövegrészletet kötelezően Ignácz Rózsa valamelyik művéből kell választani, a másikat egy szabadon választott erdélyi magyar írótól. A verseny hívószava: IGAZSÁG.  A benevezési határidő mindkét versenyre: 2017. szeptember 25.

Ajánlott Ignácz Rózsa-művek: Ikerpályáimon (önéletrajzi regény); Torockói gyász (kuruc szabadságharc); Született Moldovában (regény); Orsika (török uralom, regény); Róza leányasszony (a magyar színjátszás története, regény); Az utolsó daru (a betyárvilág vége, ifjúsági regény); A vádlott (az 56-os forradalom előzményei, regény); Kóborló kisfiú kalandjai (ifjúsági regény); Argentína viharszünetben (útleírás); Az igazmondó Ibrinkó (székely mese); Hegyen-völgyön szánkázó diófa (észak-amerikai indián népmese); Hajdanában Zambiában (mese); az Ignácz Rózsa Emlékkönyv, mely az írónő írásait is tartalmazza (ez az iskolai könyvtárban is megtalálható), vagy bármely más műve, amely az Ignácz Rózsa Emlékszobából kikölcsönözhető, megvásárolható. Aki teheti, megrendelheti a csíkszeredai Pro-Print kiadótól.

Jelentkezni lehet és az alkotások elküldhetők a sarktunde@gmail.com-ra, vagy az Ignácz Rózsa Erdélyi Magyar Egyesület Facebook-ján. A versenyre jelentkezők tüntessék föl: a nevet, lakcímet (helységnévvel együtt), az iskola nevét, az osztályt, a telefonszámot vagy e-mail-címet. A pályadíjakat is nemsokára közöljük.

Az Ignácz Rózsa Erdélyi Magyar Egyesület vezetősége, Sarkadi Tünde Angela tanárnő, Gödriné Molnár Márta ny. tanárnő

Hozzászólások