Felhívás!

Kábelezés proli módra

Kábelezés proli módra

A Facebook közösségi oldalon jelent meg, de korábban is többen szóvá tették, hogy nem profi módon, hanyagul végzi a kábelvezetést az egyik, Kézdivásárhelyen újonnan megjelenő cég. A csüngő optikai vezetékek, póznákra „felmókolt” kötegek valóban komolytalan hozzáállásról árulkodnak.

Kétségtelen, hogy egy település esztétikai látványát nem javítják a különböző kábelkötegek, és akkor meg végképp nem, ha extrém időjárás hiányában is a földön lógnak, akadályozzák a forgalmat, olyan „mókás” helyzeteket teremve, hogy a szemétbegyűjtő cég munkatársai (fotó) is csak lapátok segítségével tudnak akadálytalanul közlekedni. „Mi a részünkről bírságban részesítettük az illető céget, és el kell mondjanom, hogy a helyi képviselőjük hozzáállása a dologhoz a legjobb esetben is semlegesnek nevezhető. Én is botlottam bele kábelükbe, és az első felindulásból arra gondoltam, levágom. Jó, de ezzel kinek okozok kárt? A cégnek vagy éppen az internetező lakosoknak?” – tette fel a kérdést Szilveszter Szabolcs alpolgármester, akit erről is faggattunk.

Megcsinálták a szóban forgó a részt, de továbbra is vannak fenntartásaim, magyarázta az alpolgármester, aki szerint nem mindenki járt el elegánsan. A levágott kábelekből egy furgonnyit szedtek össze a város területén, amit újrahasznosítás céljából le is adtak a begyűjtő-központban.

Hozzászólások