Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lépések a Brassó-Bákó autópálya érdekében

Lépések a Brassó-Bákó autópálya érdekében Gazdaság

Végső szakaszába ért a Brassót Bákóval összekötő autópálya megvalósíthatósági tanulmányára vonatkozó közbeszerzési eljárás, február végéig várhatóan aláírják a kivitelezési szerződést – nyilatkozta csütörtökön Sepsiszentgyörgyön Mihail Veștea, a fejlesztési minisztérium államtitkára.

Hirdetés
Hirdetés

Veștea elmondta, a győztes kiválasztása után egyeztetésekre kerül sor a szállításügyi minisztérium, a megyei tanácsok, illetve a három érintett megye helyhatóságai között a legjobb, legoptimálisabb nyomvonal meghatározása érdekében, továbbá az autópályát szakaszokra bontják, és meghatározzák a prioritást élvező munkálatokat.

Ha elkészül, az A13-as autópálya a Szeben – Brassó – Bákó útvonal fog haladni, megközelítőleg 280 kilométeren, és összeköttetést fog biztosítani Erdély és Moldva között, ugyanakkor tehermentesítheti a Kovászna megyét átszelő 11-es számú országutat, amelyen becslések szerint naponta több mint 15 ezer jármű halad át.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2020. február 21., 14:13
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Isten őrizzen, mikor B – vel rendszámú kocsi kerül a közeledbe! De a Galac és Vráncsa jelűek sem kivételek. Ők előzhetnek egyszerre hármat is, esetleg téged állít ki sorból a rendőr, ha telefonálsz. Ők mehetnek Maksa között nyolcvan felett is, de próbáld meg te, ha nincs hová tedd a pénzedet. Ők rámennek a folytonos vonalra, s le is szorítanak, ha gondolják, tőled nem férnek. Úgy tesznek, mintha játék volna a közlekedés, gyerek – játék. A vesztesnek, hallgass a jussa.

   • User
    Dátum: 2020. február 24., 19:39
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Azt gondolom, hogy taxis vagy, aki rádudál az átkelőkre, siettet a villanyrendőrnél, jobbról előz, s beállítatlan lámpáját a szemedbe erősíti esténként. Titeket aztán tényleg nem kell ócsárolni, megteszitek magatok!