Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Közgazdász borklub indult Háromszéken

Közgazdász borklub indult Háromszéken Gazdaság

A Romániai Magyar Közgazdász Társaság (RMKT) Kovászna megyei fiókszervezete az országos szervezet mintájára Közgazdász borklubot indított, melynek első rendezvényét, az Újévi pezsgőkóstolót, január 14-én szervezték meg Sepsiszentgyörgyön, Park Hotel & Restaurant Di Stefano bárjában.

Hetven személy vett részt az első, borkóstolással egybekötött szakmai találkozón, ahol Kicsid Gergely Kovászna megyei RMKT-elnök elevenítette fel a több mint 30 éves szervezet tavalyi programjait és célkitűzéseit, majd az RMKT újonnan megválasztott országos elnöke, Nagy Károly tartott szakmai előadást Új év, új lehetőségek, új kihívások az RMKT-ban és a gazdaságban – avagy újévi gondolatébresztő címmel.

Nagy Károly az általa több mint 25 éve vezetett cégnél kritikus helyzetekben tapasztaltakat és a megoldásokat osztotta meg a hallgatósággal, azzal a kiindulóponttal, hogy ötleteink annál hasznosabbak, minél több emberrel osztjuk meg őket.

Az est hátralévő részében Ádám Előd (képünkön) nemzetközi bor- és pezsgőszakértő egy általa gondosan megválogatott, Champagne-ból származó, francia pezsgősort kóstoltatott meg a résztvevőkkel, akik első kézből hallhattak a pezsgőkészítés folyamatáról és a champagne-i gazdasági helyzetről. A válság ott is kifejtette negatív hatását, de az erős márkának köszönhetően a térség rövid időn belül visszanyerte értékesítési kapacitását.

Az RMKT legközelebbi rendezvénye a hagyományosnak mondható Közgazdász farsangi bál lesz február 17-én, melyet az Óriáspince vendéglőben tartanak meg, májusban pedig az V. Székelyföldi Könyvelők Konferenciáját szervezik meg.

(Az RMKT közleménye alapján)

 Fotó: RMKT/Klárik Loránd

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük