Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kihirdette az államfő a gyermekpénz megkétszerezését előíró törvényt

Kihirdette az államfő a gyermekpénz megkétszerezését előíró törvényt Gazdaság

Klaus Johannis államelnök kedden kihirdette a gyermeknevelési pótlék megkétszerezését előíró törvényt.

Hirdetés
Hirdetés

Az államfő aláírta a kormány 2019/9-es számú sürgősségi rendeletét jóváhagyó törvényt kihirdető dekrétumot, tájékoztat az Államelnöki Hivatal.

A törvény értelmében 300 lejre nő a 2 és 18 év közötti gyerekeknek járó gyermeknevelési pótlék összege, a kétévesnél kisebb, illetve a fogyatékkal élő gyerekek pedig 600 lejt kapnak. A gyermekpénz összegét ugyanakkor kormányhatározattal évente emelik, írja még elő a jogszabály.

A törvény a Hivatalos Közlönyben való kihirdetését követő hónap első napján lép érvénybe.

Klaus Johannis államelnök a múlt héten kijelentette, nem áll szándékában elutasítani a gyermeknevelési pótlék megduplázásáról szóló törvény kihirdetését, rámutatva, a kormánynak megoldást kell találnia ebben az ügyben.

„Olyan pénzösszegekről van szó, melyeket nem foglaltak bele a költségvetésbe, a kormánynak tehát megoldásokat kell találnia” – hangsúlyozta az államfő, aki szerint vannak erre a helyzetre megoldási lehetőségek, de nagyon realistának kell lenni ebben a kérdésben.

„Az első költségvetés-kiigazítást, ami azt jelenti, hogy egyik helyről a másikra csoportosítják át a pénzt, csak az év közepén lehet megejteni” – mutatott még rá az államfő.

Szintén a múlt héten Ludovic Orban kormányfő azt nyilatkozta, hogy valószínűleg elhalasztják a gyermeknevelési pótlék megkétszerezését előíró törvény hatályba lépését.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. január 17., 19:54
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Szepestet erdekes modon csak itt romaniaban ijen keves a gyerekpenz és a fizetesek agyondolgoztasak azembert egy keves penzert persze a parlamentiek anyifizetedt kapnak nemtudom hogy mit tennenek ha enyi penzbol kene nevelniuk gyerekeiket es ennyi jovedelmuk lenni e mint nekunk 1000 lej mit tennenek?ezert megyel sokfiatal kulfoldre dolgozni mert itt nincs jovedelem csak átverés