Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Élethosszig tartó tanulás

Élethosszig tartó tanulás Gazdaság

Erdélyben egyedülállónak számító magyar nyelvű humánerőforrás-konferenciát tartanak Marosvásárhelyen a kézdivásárhelyi Siegel Eastern Europe (SEE) felnőttképzéssel foglalkozó cég szervezésében. Az eHRdély nevet viselő rendezvényről és a humán erőforrás képzésének fontosságáról Rácz Csabával, a SEE vezetőjével beszélgettünk.

– Mit lehet tudni a Siegel Eastern Europe-ról, illetve kifejtené bővebben, hogy milyen humánerőforrás-képzést is nyújt az önök cége?

– A Siegel Eastern Europe egy svájci felnőttképzésekkel foglalkozó cég leányvállalata, 2009-ben alakult kézdivásárhelyi székhellyel, és területileg Kelet-Európát hivatott lefödni. Négy fő képzési irányzat van: vezetőképzés, tárgyalókészség, személyiségelemzés és személyiségfejlesztés, valamint értékesítés. Az eHRdély konferencia ötlete úgy született meg, hogy két éve gondolkodtunk azon, mi az, amit humánerőforrás-képzésben nyújtani lehet az erdélyi közönségnek, és mivel láttam külföldön, pl. Washingtonban, Denverben, milyen jól működik a HR-közösség összekovácsolása, és egy ehhez hasonló teljesen magyar nyelvű konferencia nem volt Erdélyben, az eHRrdély mellett döntöttünk. 2018-ban szerveztük meg az első konferenciát Székelyudvarhelyen, közösen a Sapientia EMTE-vel, és nagy népszerűségnek örvendett. Ezen fellelkesedve tartjuk április 5-én a következő konferenciát a marosvásárhelyi Privo Hotelben.

– A képzéseik vállalkozásoknak vagy inkább „civileknek” szólnak? Illetve milyen igény mutatkozik a háromszéki vállalkozások körében a HR-képzésre?

– A képzéseink leginkább a vállalatoknak szólnak, ugyanis a magánszemélyek részéről nem gyűl össze egy képzés alkalmával a megfelelő létszám. Háromszéken mentalitásfüggő HR-képzés, a kompetenciák fejlesztése iránti igény. Ezen képzések eredményességét (kivétel az értékesítési képzés) nehezen lehet pénzügyi mutatókkal mérni, viszont sikerük meglátszik a vállalat munkakörnyezetében. Vezetőképzéseinkre is van igény, és itt is szem előtt tartjuk az ügyfél igényeit: mennyi időt szán rá, mi az, amit el szeretne sajátítani stb.

– Mit érdemes tudni a konferenciáról? Milyen tapasztalatokkal gazdagodik, aki oda megy?

– A Lifelong learning, vagyis élethosszig tartó tanulás témát feldolgozó konferenciára az egyetlen ilyen jellegű erdélyi magyar nyelvű rendezvény, amire HR-szakembereket és cégvezetőket várunk. A programból szemezgetve érdemes megemlíteni, hogy az egybegyűlteket Besenyei Sarolta, a Közép-Európa Gazdaságfejlesztési Hálózat Kft. vezetője köszönti. Ez utóbbi magyarországi és külhoni vállalkozók együttműködési lehetőségeinek ismertetésében játszik jelentős szerepet. Dr. Vass Vilmos a budapesti Metropolitan Egyetem részéről Kompetenciafejlesztés a 21. században címmel tart előadást, Lantos Mihály A tanulás élménye egy életen át címmel beszél arról, miként lehet szeretni a tanulást felnőttkorban, és miként lehet azt élménnyé tenni. Vicsek András, a Barabási Albert Lászlóval együttműködő Maven7 társalapítója a hálózatelmélet rejtelmeibe avatja be a résztvevőket, Változások hálójában címmel. Emellett sok egyéb érdekesség is elhangzik az egész napos rendezvényen.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük