Felhívás!

„Nekem fontos a falu fejlődése”

A Bors és Gerő családok nevében írt, Uralkodnak a falu felett című levélre szeretnék reagálni. Mindenki tudja, ki küldte be ezt a szerkesztőségbe, még akkor is, ha álnév mögé bújik.

Úgy vélem, ha valaki nem akar a közösség javára lenni, akkor a hátráltatására, az emberek egymáselleni bujtogatására se legyen fogható. Hála Istennek, nem mindenki vevő erre, csak a vele egy szintre lesüllyedt társai.

Úgy gondolom, senkinek nem ártok azzal, hogy egy olyan céget vezetek, ami falunk sok emberének munkát és megélhetést biztosít. Viszont soha nem éreztem úgy, hogy ezzel bárki fölött lennék, és soha vissza sem éltem a pozíciómmal. Nekem fontos a falu fejlődése és a gyermekeim jövője. Az a célom, hogy itthon tudjam tartani őket, és itthon tudjanak majd ők is megélni.

Az a személy, aki a levelet írta, soha nem ezt tartotta legfőbb céljának, hanem mindig azt lesi, hol, mikor, kinek tud ártani. Amióta „lekerült a polcról”, folyamatosan azzal foglalkozik, hogy mindent, ami jól működik, valamilyen formában akadályozzon. Soha nem társul azok mellé, akik tenni próbálnak a faluért, hanem mindig ellene van.

Szinte napi téma a közbirtokosság, ugyanis nem tudja elfogadni, hogy nem ő került az élére. Vajon miért? Azért, mert ott is folyamatosan áskálódik, perel, az emberek tuadatlanságát kihasználva és különböző hazugságokat bevetve irat alá velük mindenféle papírokat, amit aztán felhasznál a közbirtokosság ellen.

Úgy gondolom, az ilyen embernek először magában kellene megkeresnie a hibát, és kiiktatnia a sok rosszindulatot, ami az évek során felhalmozódott benne, hogy tiszta lelkiismerettel tudjon élni. Rengeteg időt és energiát spórolhatna meg, ha azzal foglalkozna, amihez ért. Sok mindenben a falu hasznára lehetne, de a sok rossz kitervelése nem hagy neki időt erre.

Komporály Sándor, Magyarhermány

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.