Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ciucă: elegendő gáz áll rendelkezésünkre, nem fogunk szenvedni télen a gázhiány miatt

Ciucă: elegendő gáz áll rendelkezésünkre, nem fogunk szenvedni télen a gázhiány miatt Gazdaság

Nicolae Ciucă miniszterelnök kijelentette a Görögország és Bulgária gázhálózatát összekötő interkonnektor hivatalos, szófiai felavatásán, hogy Romániának elegendő gáztartaléka van, és az ország lakossága nem fog gázhiánytól szenvedni a tél folyamán.

Ciucă azt mondta, a Görögország és Bulgária gázhálózatát összekötő interkonnektor üzembe helyezése régóta várt lépés a gázszállító hálózatok diverzifikálása szempontjából, megteremti a kapcsolódás lehetőségét a déli gázfolyosó és a Bulgária, Magyarország és Ausztria által létrehozott BRUA gázvezeték között. „Ezzel a interkonnektorral felértékelődik a BRUA-projekt, ugyanakkor segít nekünk abban, hogy támogassuk a Moldovai Köztársaságot és Ukrajnát az ezen a folyosón keresztül szállítható gázmennyiséggel” – mondta a román kormányfő.

Nicolae Ciucă beszámolt arról, hogy szófiai útján találkozott Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnökkel, akivel az interkonnektor üzembe helyezésével kapcsolatos kérdésekről tárgyalt.

„Ebben a pillanatban biztosítékot tudok adni arra, hogy elegendő gáz áll rendelkezésünkre, és országunk nem fog szenvedni 2022-2023 telén a gázhiány miatt” – mutatott rá Ciucă.

A román kormányfő Rumen Radev bolgár elnökkel is találkozott, akivel a gázszállítási kapacitás növeléséről tárgyalt. Mint elmondta, közösen arra a következtetésre jutottak, hogy szükség van az országos gázszállító társaságok jobb együttműködésére, az európai források közös felhasználására, mert a gázszállítási kapacitás növelése nem csak Románia, hanem a régió összes országának javát szolgálja.

(forrás: Agerpres, fotó: gov.ro)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük