Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A külföldi beruházásokért és az export ösztönzéséért felelős ügynökséget hoz létre a kormány

A külföldi beruházásokért és az export ösztönzéséért felelős ügynökséget hoz létre a kormány Gazdaság

A külföldi beruházásokért és az export ösztönzéséért felelős ügynökség létrehozásáról dönt pénteki ülésén a kormány – jelentette be a miniszterelnök.

Nicolae Ciucă azt mondta a kormányülés kezdetén, hogy a külföldi beruházásokért és az export ösztönzéséért felelős ügynökség létrehozását nagyon hosszú ideje várja az üzleti szféra; ez derült ki az elmúlt napokban Belgiumban tett látogatásakor is, amelynek alkalmával üzletemberekkel is találkozott.

Kifejtette, az ügynökségbe hozzáértő munkaerőt kell alkalmazni, és olyan működési körülményeket kell biztosítani számára, hogy a lehető legnyitottabban, leghatékonyabban legyen képes előmozdítani a román exportot és megkönnyíteni a külföldi befektetéseket.

FRISSÍTÉS: Elfogadták a rendeletet

Elfogadta pénteki ülésén a kormány a Román Beruházási és Külkereskedelmi Ügynökség létrehozásáról, megszervezéséről és működéséről szóló sürgősségi rendeletet.

A kabinet közleménye szerint a kormánynak alárendelt, önálló jogi személyiségű ügynökség a vállalkozói és turisztikai minisztérium külföldi befektetésekért, illetve külkereskedelemért felelős főosztályának a feladatait és személyzetét veszi át.

Az új intézmény feladata a külföldi befektetések vonzása, a külkereskedelem előmozdítása és a külföldi román befektetések nyomon követése.

„Az ügynökség célja a román gazdaság fenntartható növekedésének a stratégiai fontosságúnak ítélt területeken történő tőkeinjekciókra alapozó biztosítása, de különösen Románia politikai és gazdasági jelentőségének növelése regionális és európai szinten” – olvasható a kormány közleményében.

Az ügynökséget egy államtitkári rangú elnök vezeti, akinek a munkáját egy államtitkárhelyettesi rangú alelnök és egy főtitkár segíti. Utóbbi személy magasrangú köztisztviselő. 

forrás: Agerpres

fotó: gov.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük