Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ezek a karácsonyi dalok okozhatják a legtöbb balesetet

Ezek a karácsonyi dalok okozhatják a legtöbb balesetet Életmód

Egy új kutatás szerint vannak olyan slágerek, amik frusztrációt okozhatnak a volán mögött ülőknél, és azt is elmagyarázza, hogy miért.

Hirdetés
Hirdetés

Az ünnepek már az ajtón kopogtatnak, a rádióból pedig karácsonyi dalok szólnak, de sokak lejátszási listáján is megjelennek a régi örökzöldek, amiben persze semmi meglepő nincs, hisz mi hozhatna bárkit jobban ünnepi hangulatba, mint például Bing Crosby “White Christmas” című dala.

Egy új tanulmány a Mariah Carey unásig játszott slágerétől egészen a Judy Garland klasszikusáig megvizsgálta az egyes dalok BPM-jét, azaz percenkénti leütésszámát, azt elemezve pedig kilistázta a legveszélyesebb karácsonyi dalokat.

A Chill Insurance által végzett kutatás szerint a 120 feletti ütem/perces zeneszámok fokozottan veszélyesek lehetnek a vezetésre, hiszen miközben egy a jól megválasztott, gyors tempójú zene edzés közben magasabb pulzusszámot és a kevesebbnek érzett erőkifejtést eredményez, sofőrként a higgadtságunkat kell megőriznünk, amiben egy gyors tempójú dal nincs segítségünkre.

Ez alapján pedig az alábbi három karácsonyi dalt egyáltalán nem javasolják a szakértők autóban való daloláshoz, mivel ingerültséget okozhatnak:

1. Frosty the Snowman

A Gene Autry klasszikusának rajongói jobb ha idén csak otthon hallgatják ezt a dalt, mivel 172 BPM-vel rendelkezik, jóval meghaladva az ajánlott értéket. A vezetők ezt hallgatva stresszesebbek lehetnek.

2. All I want for Christmas is you

Lehet, hogy ez lesz a legnagyobb nemzetközi siker, hisz több mint 17 millió példányban kelt el, idén pedig Gyémánt-díjasnak kiáltotta ki az Amerikai Hanglemezipar Szövetsége, de Mariah Carey slágere a második legveszélyesebb ünnepi dallam, ami 30 BPM-vel meghaladja a kívánt limitet. Épp elégszer hallani az üzletközpontokban ezt a dalt, így a volán mögött inkább ne ezt énekeljük.

3. Feliz Navidad

A „Feliz Navidad” című spanyol karácsonyi dal egy másik nagy kedvenc, a tanulmány szerint azonban 149-es BPM-jével José Feliciano ünnepi slágere a harmadik legveszélyesebb karácsonyi dalnak számít.

A Dailyrecord cikke az első tíz stoplistás dal mellé a legbiztonságosabb számokat is egy csokorba gyűjtötte, amik mellett zenként ülhetünk akár a legnagyobb dugóban is.

A teljes listát ide kattintva böngészheti át, a dobogó felső fokán álló dalról azonban lerántjuk a leplet, a The Pogues – Fairytale of New York című dala tökéletes választás lehet a nyugodt autózáshoz.

(Hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük