Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Zajlanak a tantárgyversenyek

A hétvégén matematika- és földrajzversenyen mérhetik össze tudásukat a háromszéki diákok.

Hirdetés
Hirdetés

Február 16-án a kovásznai Kőrösi Csoma Sándor Líceumban tartják a XXVII. Teleki Pál Kárpát-medencei földrajz–földtan verseny megyei fordulóját a hetedikes és nyolcadikos tanulók számára. A Magyar Természettudományi Társulat által kiírt verseny erdélyi szervezője és lebonyolítója a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége. A versenyzők az RMPSZ megbízott tételírói által összeállított központi feladatlapot oldják meg. Az első és második helyezettek továbbjutnak az országos döntőre, melyet március 23-án, Kolozsváron, a Báthory István Elméleti Líceumban szerveznek meg. Az országos döntőről a legmagasabb pontszámot elért négy, 7. évfolyamos és négy, 8. évfolyamos tanuló jut tovább a május 10-12 között Egerben sorra kerülő Kárpát-medencei döntőbe.

Szintén szombaton szervezik a matematikaverseny körzeti szakaszát az V-XII. osztályos diákok számára. Külön versenyeznek a vidéki és a városi tanintézményekben tanuló diákok. Szintén szombaton tartják az Adolf Haimovici matematikavetélkedő körzeti szakaszát a középiskolások számára.

A jövő hétvégén, február 23-án a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei fordulójára kerül sor a megyeszékhelyi Református Kollégiumban. Ezen azok a gimnáziumi diákok vehetnek részt, akik a helyi szakaszon 8,50 pont felett teljesítettek. Az eredmények alapján az ötödik osztályosoknál 21 tanuló, a hatodikosoknál 28-an, a hetedikeseknél 27-en, míg a végzős gimnazisták közül 18-an vehetnek részt a megyei olimpiászon.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük