Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Házasság hete és felolvasómaraton

Házasság hete és felolvasómaraton Kultúra
  • Pénteken 18 órától a Gyulai Líviusz Baróti Városi könyvtár olvasótermében Kincskereső – vidám, kalandos randevú házaspároknak. Interaktív előadás Demeter Gyöngyi óvodapedagógus (Barót) vezetésével. A házigazda Bogyor Katalin tanárnő.
  • 19 órától Apácán az Apáczai Csere János Oktatóközpont emeleti termében Randevú egy életen át: kommunikáció a párkapcsolatban és a családban – Balázs Réka és Papp Adolf családterapeuta házaspár előadása (Sepsiszentgyörgy). Házigazda: Simon László evangélikus lelkész.
  • 18 órától Felsőrákoson az unitárius imateremben Változások a család életében: korszakok, időszakok, krízishelyzetek – Pál Tünde vallástanár, pasztorálpszichológus, pár- és családterapeuta (Felsőrákos–Árkos). Házigazda: Palkó Zalán Koppány unitárius lelkész.
  • 18 órától Nagybaconban a Konsza Samu Általános Iskola tornatermében Édes otthon családi kupa – sportvetélkedő Dimény Olga és Dimény János testnevelő tanár házaspár, illetve Veres Ildikó óvónő vezetésével.
  • Szombaton 18 órától Baróton a református altemplomban Randevú egy életen át – interaktív párkapcsolati játékok pároknak, házaspároknak, Tordai Zsófia pszichológus és Tordai Árpád református lelkipásztor vezetésével.
  • 19 órától Bibarcfalván a református gyülekezeti teremben Házasság gyermekáldás előtt és után – Fancsal Zsolt református lelkipásztor előadása.
  • 19 órától Ürmösön unitárius szeretetotthonban Kéz a kézben, randevú – interaktív játékok pároknak és házaspároknak, Bogyor Izabella gyógypedagógus, mentálhigiénés szakember (Barót) és Demeter Mária szociális szakértő, tanácsadó a szociális szférában (Barót) vezetésével. Házigazda: Szabó Előd unitárius lelkész.
  • Vasárnap 11 órától Bibarcfalván a református templomban Házasság heti istentisztelet. A szertartás keretében köszöntik a 10, 25, 50 és 60 éve összeházasodott párokat.
  • 11 órától Baróton a református templomban Házasság heti záró istentisztelet. A szertartás keretén belül köszöntik a 60 éve összeházasodott párokat, vándorbölcső-átadás három vagy több gyerekes családok számára.
  • 00–22.00: Éjszakai romantikus fürdőzés házaspároknak, pároknak az olaszteleki Daniel Kastélyszállóban, előzetes bejelentkezés után.

FELOLVASÓMARATON

Az olvasást, a magyar irodalmat, verset kedvelők jelentkezését várja a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár. Intézményünk a tizenegyedik alkalommal sorra kerülő nemzetközi felolvasómaratonhoz csatlakozik ezzel, amelyet a csíkszeredai Kájoni János Megyei Könyvtár szervez, ezúttal Radnóti Miklós műveire alapozva.

Február 19-én, kedden 17 és 20 óra között az olvasóteremben felolvasóestet tartunk Radnóti Miklós tiszteletére, születésének 110. és halálának 75. évfordulóján. Várjuk mindazok jelentkezését, akik szívesen osztanák meg másokkal a Radnóti-versek hangos olvasásának élményét. Az estet meghívott színművészek felolvasása nyitja, majd az előzetesen bejelentkezett érdeklődők legtöbb 5 perces felolvasásait kísérhetik figyelemmel a jelenlévők.

Jelentkezni február 18-án 12 óráig lehet telefonon a könyvtár titkárságán, a 0267.351.609-es számon vagy a biblio@kmkt.ro e-mail-címen (kapcsolattartó: Varga Zsuzsa). Jelentkezéskor, kérjük, jelezzék nevüket, és ha eldöntötték, azt is, hogy mit kívánnak felolvasni. Ha szükséges, könyvtárunk segít az olvasnivaló kiválasztásában: a felnőtt kölcsönző részlegen, külön polcon elhelyezve találnak Radnóti-köteteket a jelentkezők.

(A Bod Péter Megyei Könyvtár közleménye)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük