Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Környezettudatos nevelés

Környezettudatos nevelés Cseperedő

Nagy mennyiségű papír- és kartonhulladékot gyűjtöttek a Kovászna megyei tanintézmények diákjai azon a versenyen, amelyet a Tega Rt., partnerségben az ÖKO Sepsi Egyesülettel, a Kovászna Megyei Integrált Hulladékgazdálkodási Egyesülettel (ADI SIMD), valamint az ECO Bihorral közösen hirdetett meg.

Hirdetés
Hirdetés

A tanév elején meghirdetett gyűjtőakcióba 16 tanintézményből (10 iskola és 6 óvoda) 91 csoport és osztály nevezett be, összesen 3000 részt vevő diákot mozgatva meg. Az összesített eredmények alapján 39374,30 kg papír és karton gyűlt össze, 7899,46 lej értékben.
Jelen állás szerint a Székely Mikó Kollégium áll az élen 12.547 kg-mal, második a Mikes Kelemen Líceum 9589,5 kg-mal, harmadik a Váradi József Általános Iskola 2560 kg-mal.

A gyűjtésnek még nincs vége, hiszen március 1.–május 31. között folytatódik a verseny, így a tanintézményeknek lehetőségük nyílik a jelenlegi helyezésük megváltoztatására.

A verseny célja az, hogy a tanárok is érdekeltek legyenek az akcióban, hiszen a kapott összeggel ki-ki belátása szerint gazdálkodhat. A gyűjtőakcióval kapcsolatosan Máthé László, a Tega Rt. vezetője kihangsúlyozta: „nyilván nem csupán a diákok és tanárok érdeme mindez, hanem a szülőké is, ami azért fontos, mert ilyen módon több generációhoz jut el az újrahasznosítás fogalma”.
Emlékeztetett, hogy az első ilyen típusú verseny 2018. február 12-e és május 31-e között zajlott, amelynek keretében a részt vevő osztályok és csoportok 27046,85 kg papírt és kartont gyűjtöttek össze.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük