Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Legkedvesebb népmesém

Legkedvesebb magyar népmesém címmel hirdetnek rajzpályázatot 5–12 éves, diaszpórában és szórványban élő magyar gyermekek számára.

A pályázat célja, hogy gyermekrajzok segítségével mutassák be a magyar népmesék varázslatos világát az anyaország határain túl. A szervezők szeretnék szemléltetni, hogy minden magyart, éljen a világ bármely pontján, összekötnek a közös gyökerek, köztük a magyar népmesék világa is. A pályázattal egyben ösztönözik és biztatják a hazájuktól távol élő magyarokat, hogy érdemes átadniuk magyar identitástudatukat az ifjabb nemzedékek számára. A rajzpályázatra olyan alkotásokat várnak, amelyek bemutatják, hogy az anyaország határain túl élő gyerme­kek­nek melyek a kedvenc magyar népmeséi. Várják – a klasszikus és jól ismert történeteken túl – a kevésbé elterjedt, magyar vonatkozású mesék alapján készített rajzokat egyaránt.

Pályázni egyénileg lehet, egy gyermektől egy munkát fogadnak el. A rajzok technikai megvalósítása bármilyen eszközzel történhet (színes ceruza, vízfesték, tempera…) A rajzokat kizárólag digitálisan lehet eljuttatni a következő e-mail-címre: nepmese@magyarokegyhelyen.hu. Bár a kiírás egyéni, lehetőség van arra, hogy egy közösség, cserkészcsapat, vasárnapi iskolai csoport egy foglalkozást szervezzen a rajzolásra, és a csapat minden egyes tagja küldjön pályaművet. Ez esetben a közösségi rajz kategóriába is bekerülhetnek a pályázók. A legsikeresebb alkotások között közönségszavazást indítanak. A pályaművek beküldési határideje: december 2., eredményhirdetés december 17-én várható.

Ősszel az erdő
Ősszel az erdő
szép és más,
látja az ember
a falevélhullást.

Ősszel az erdő
szép és jó,
a táj szépsége
álomba ringató.

Ősszel az erdő
nagyon hideg,
falevelek alatt
hernyó, hangya
megpihen.

Ősszel az erdő
levéllel takarózik,
várja a tavaszt,
mikor újra ki lehet
zöldülni.
(Czilli Samu, III. osztály,
Kőrösi Csoma Sándor Líceum)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük