Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Anyanyelvből bizonyítottak

A Fürkész Helyesírási és Nyelvhelyességi Verseny országos szakaszán négy kisdiák képviselte Háromszéket. Tanulóink kitűnő eredményekkel tértek haza a nagyváradi rangos megmérettetésről. A versenyen a diákok anyanyelvi képességeit mérik az életkoruknak megfelelő játékos, gondolkodtató feladatokon keresztül.

A második osztályos Kelemen-Karikás Kristóf a második legnagyobb pontszámot érte el, a lehetséges százból 97,9-et. A szárazajtai Ajtai Abod Mihály Általános Iskola kisdiákját Péter Szerénke tanítónő készítette fel a vetélkedőre. Fülöp Eszter, a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Általános Iskola diáklánya 97 ponttal a harmadik legsikeresebb a 18 versenyző közül, derül ki a vetélkedő honlapjáról. Felkészítő pedagógusa Kisgyörgy Katalin. A harmadikosoknál a kovásznai Varga Borbála évfolyamán az ötödik 89,9 ponttal. Mátyás Imola tanítványa 16 kisdiákkal együtt versenyzett. A legnépesebb a negyedikesek mezőnye volt (20 diák), ahol Kis Orsolya, a megyeszékhelyi Mikes Kelemen Líceum kisdiákja 88 ponttal a középmezőnyben végzett. Felkészítője Puskás-Bajkó Annamária.

Hirdetés
Hirdetés

A verseny fő céljai: az anyanyelvhasználat tudatos fejlesztése, a megfelelő íráskészséget tükröző, rendezett, olvasható írás használatára való ösztönzés, a helyesírási képességek fejlesztése, a szólásaink, közmondásaink és találós kérdéseink használatára való ösztönzés, illetve ezek beépítése az egyéni szókincsbe, valamint a baráti kapcsolatok kialakítása. A verseny egységes módon lehetővé teszi a részvételt minden egyes magyar nyelven tanuló általános iskolás számára, tekintet nélkül arra, hogy az ország mely régiójában él.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük