Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Gyermekváros a Kerek-erdőben

Gyermekváros a Kerek-erdőben Cseperedő

A Szent György Napok fesztiválhétvégéjén, május 3–5. között a gyermekváros is megnyitja kapuit az aprónép előtt. A kicsik és nagyobbak az Erzsébet parkban, a katolikus templom melletti Kerek-erdőben tehetik próbára ügyességüket, rátermettségüket és kitartásukat különböző lovagi próbákon.

Hirdetés
Hirdetés

Az Arany Griff Rend és a Caritas játékos programjain minden betérő emberpalánta megvizsgáltatik, megmérettetik és próbák elé állíttatik. Hadi tábort is szerveznek, amely visszaröpíti Sepsiszentgyörgyöt középkori múltjába, amikor kereskedők csoportjai jártak a király hadiútján. A valós alapokon nyugvó történet a Hunyadiak korát mutatja be a török elleni küzdelmektől, az erdélyi betöréseken át a székelyek lázadásáig. A középkori „időutazás” célja: a gyermekek és fiatalok játékos tanítása, korhű eszközök használatával. A kicsik megismerhetik az erdélyi magyar, székely és szász harcosok hadi viseleteit, női öltözeteit, magukra ölthetik a páncélokat, felügyelet mellett kézbe vehetik a fegyvereket, fontos információkat tudhatnak meg róluk, amelyek tágítják történelmi ismereteik körét.

– Idén szűkebbre szabott a gyermekváros, de bízunk benne, hogy az érdekes, változatos tevékenységek elnyerik a kicsik tetszését és jól szórakoznak majd – mondta Ütő Kinga szervező.

A gyermekváros pénteken 15 és 18, szombaton és vasárnap 11 és 17 óra között várja látogatóit.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük