Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

A városnapi oázis

Nem titok, hogy a Szent György Napok forgatagában évről évre kellemes felüdülést jelentenek, és valódi értéket képviselnek a múzeumkertbeni programok. Ez idén sem lesz másképpen, ígérik a szervezők, akik most is a minőségi szórakoztatásra helyezik a hangsúlyt.

Lázár-Prezsmer Endre programszervező kérdésünkre elmondta, idén is ugyanakkora összegű költségvetés állt rendelkezésükre, akár a tavaly, viszont sikerül több programot beszervezni, és ez nem ment a színvonal rovására.

Hirdetés
Hirdetés

– Figyeltünk arra, hogy a Kultúrkertben a műfajok nevesebb külföldi képviselői mellett helyi előadók, zenekarok is szép számban jelen legyenek, illetve olyan előadók, művészek is helyet kaptak, akik, habár jelenleg máshol élnek, de Sepsiszentgyörgyön kezdték pályafutásukat: gondolok itt Ferencz Áron (Rubié Trió), illetve Fodor Réka (Patak zenekar) formációira. De itt lesznek a Borvilágiak is, akiket már a nevük is kötelez arra, hogy jelen legyenek a borudvarban, illetve a Jazzpar Trio, akik a francia gypsy-jazz világába kalauzolnak. A Virág Endre és Virág Imola oktatók vezetésével zajló néptáncelőadásokat is kiemelném, illetve a fogyatékkal élő zenészek műsorát méltatnám. És sorolhatnám, hiszen idén a Maros Művészegyüttest is sikerült elhozni a Kultúrkertbe, továbbá sor kerül a magyarországi Dűvő zenekar népzenei koncertjére is, de velünk lesz a Codex együttes, Tóth Sándor Quartet, a Free Connection, a Rambling Blues Trio, a Blues B. R. Others, István Ildikó és barátai és a Vintage Dolls csapata is – sorolta a fellépőket Lázár-Prezsmer.

A borudvar mellett a Színház Büfé és az Eleven Street Food látja el finom falatokkal a Kultúrkert közönségét.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük