Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vb-bravúr a táncos triónak

Vb-bravúr a táncos triónak Sport

A Sport-All táncszakosztály történetének eddigi legmagasabb pontszámával világbajnoki ezüstérmes lett a Z Dance trió. A Stinghe Szófia, Cojocaru Kriszta-Adrienn és Brandabura Ingrid által előadott táncot ráadásul beválasztották a gálaműsorba is, a világbajnokság 30 legjobb produkciója közé.

A világ minden tájáról több mint 8000 versenyző gyűlt össze július 1–8. között a kanadai Mont Tremblantban megrendezett táncvilágbajnokságon. A sepsiszentgyörgyi Sport-All Sport Club három táncossal képviselte magát, akik a tavaly novemberi, bukaresti kvalifikációs versenyen jutottak tovább. Kanada leghíresebb sítelepülése immár 8. alkalommal adott otthont a világversenynek. Stinghe Szófia, Cojocaru Kriszta-Adrienn és Brandabura Ingrid táncosok Sándor Lilla és Vass-Vitus Kinga felkészítő tanárok kíséretében vettek részt ezen a neves versenyen.

– Csapatunkkal július elsején érkeztünk meg Kanadába, egy 24 órás utazás után. A programok másnap kezdődtek, minden nap, hétfőtől vasárnapig, négyórás műhelymunkán vettünk részt, ahol a lányok a világ legjobb koreográfusaitól tanulhattak: street jazz, theater dance, hip-hop, lyrical dance, tap, bhanghra táncstílusokat. Ezeken az órákon a táncosok egy teljes koreográfiát tanultak meg, melyet vasárnap a gálán mutathattak be. Nagy örömünkre szolgált, hogy három táncstílusban a lányaink első és második soros táncosoknak lettek beválasztva – részletezte Vass-Vitus Kinga szakvezető.

A Variety of Styles, duó, trió, kvartett kategóriájában, a 13 év felettiek versenyében a Stinghe Szófia, Cojocaru Kriszta-Adrienn és Brandabura Ingrid alkotta hármas olyan remekül teljesített, hogy 86,33-as pontszámmal a második helyet szerezte meg.

– A verseny előtt egy hónappal a koreográfia 70 százalékát átdolgoztuk, mind zeneileg, mind technikailag, így értük el az egyesületünk történetében az eddigi legmagasabb pontszámot, ami azt bizonyítja, hogy nagyon jó úton haladunk. Ugyanakkor a másik nagy elégtételünk, és először sikerül ez a teljesítmény: versenytáncunkat beválasztották a World Dance Kanada 30 legjobb táncprodukciója közé – sorolta Vass-Vitus Kinga, azonban bánatukra, már nem lehettek jelen a vasárnapi gálaműsoron, mivel ekkor már az Atlanti-óceán fölött repültek az Air France-szel.

– Életünk legnagyobb élménye és eddigi legeredményesebb részvétele volt ez a világbajnokság. Sokat tanultunk, és nemcsak a táncban. Láttuk azt, hogy hogyan lehet élni egy mesebeli környezetben, ahol mindenki szépíti és megőrzi azt, ahol az emberek nyitottak, érdeklődők, kedvesek és segítőkészek. Ahol mindenki csak úgy szólított minket „a kékek Erdélyből.” Elsősorban köszönjük a Sport-All Egyesület elnökének, Vass Hunornak, hogy anyagilag és erkölcsileg támogatta a táncszakosztályt, köszönjük a szülők bizalmát, köszönjük az Autoliv, Bertis, Depo, Diopanprod, Weekend, Hortigála, Sepsi Rádió, Gado, Sky, Kira, Tricomserv anyagi támogatását, mindenkinek, aki szorított nekünk, és nem utolsó sorban Bartók Ildikónak, aki az egyesületi és fellépési ruháinkat készítette – összegzett a táncoktató.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások