Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Az idény első teremlabdarúgó-mérkőzését szurkolhatják végig vasárnap a kézdivásárhelyi szurkolók, míg a sepsiszentgyörgyiek szombaton úszóversenyt izgulhatnak végig.

 

Labdarúgás, III. liga

Verhető ellenfélhez látogat a Kézdivásárhelyi SE labdarúgócsapata a III. ligás pontvadászat 7. fordulójában, mégpedig a rossz formában levő, jelenleg 15. Románvásár (1 győzelem, 5 vereség) otthonába. A bajnoki tabella negyedik pozícióját elfoglaló céhes városiak (4 győzelem, 2 vereség) a Foresta Suceava felett aratott parádés, 4–1-es győzelem után vállalkoznak a kiszállásra, mindazonáltal Gazda József edzőjátékos óvatosságra intette a játékosokat, „nem szabad elkönnyelműsködni ezt a meccset”. Természetesen a győzelem a célja a kék-fehér mezeseknek a ma 15 órakor kezdődő mérkőzésen.

Az 1. csoport 7. fordulóbeli programja (kezdési időpont: 15 óra): ma Románvásár – KSE, Botoşani 2 – Ştiinţa Miroslava; szombaton Ceahlăul – Râmnicu Sărat, Bodzavásári Gloria – Sănătatea Darabani, Radóc – Paşcani, Şomuz Fălticeni – Galaci Oţelul, Foksány – Sporting Lieşti, Foresta Suceava – Bodzavásári Metalul. Az 5-ös csoportban: ma 15 órától: Székelyudvarhelyi FC–Szászhermányi FC, Tordai Arieșul–FK Csíkszereda.

 

Megyei labdarúgás

Fej-fej mellett vezeti a IV. liga rangsorát Zágon és Papolc, a papírforma alapján előbbinek könnyebb dolga lesz a hétvégi játéknapon, ugyanis a gyengélkedő Csernátont látja vendégül. Papolc kiélezett összecsapásra számíthat a vendég Kézdiszentlélek ellen, amely jelenleg harmadik a tabellán. Ez utóbbi találkozó 14 órakor kezdődik.

A IV. liga 8. fordulójának programja: szombaton Barót – Ozsdola, Zágon – Csernáton; Gelence – Nagyajta, Papolc – Perkő, Szitabodza – Bereck, Kovászna – Illyefalva, Bardoc – Réty.

Az V. liga 5. fordulójában: szombaton Bölön – Nagybacon; vasárnap Szotyor – Hidvég (11 órától), Árkos – Zabola, Kommandó – Uzon. Figyelem: a hétvégétől változik a megyei labdarúgó-mérkőzések kezdési időpontja, októberben a felnőtt mérkőzések 15 órakor kezdődnek, míg az ifjúsági csapatok 12.45-től játszanak.

 

Teremlabdarúgás, II. liga

Szeptember 16. után újra bajnokit játszik a KSE Futsal, hazai pályán az elsőt ebben az idényben, a másodosztályos pontvadászat 3. körében. A kézdivásárhelyiek vasárnap 18 órától a Marosvásárhelyi VSK-t fogadják a helyi sportcsarnokban. Mint ismeretes, a kék-fehérek 12–10-es győzelemmel indították a szezont Segesváron, majd szünnaposak voltak a 2. fordulóban. Vasárnapi ellenlábasuk kettőből kettőt nyert eddig, és vezeti a rangsort. A további program: Ceahlăul – Fălticeni, Bodzavásári Fortius – Galaci United 2, Segesvári Pro-Tineret – Inter Gyergyó. A Remetei Kereszthegy áll.

 

Úszás

A sepsiszentgyörgyi Ciprian SK szombaton nyolcadik alkalommal bonyolítja le az 5–14 éves úszópalánták Sprint-kupáját, amelyre közel 150 sportolót várnak az ország kilenc klubjából. A kis úszók 50 m gyorson, 50 m mellen, 50 m háton, 50 m pillangón és 100 m vegyesúszásban mérik össze erejüket az uszodában.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük