Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Meccslázban ég Sepsiszentgyörgy, ugyanis ma és holnap a bajnoki címért száll harcba a Sepsi–SIC, amely zsinórban harmadszor ülhet fel a hazai kosárlabdaélet trónjára. Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban érdekelt Sepsi OSK hétfőn 18 órától lép pályára, a piros-fehérek az FC Botoşani otthonában igyekeznek megőrizni rájátszásbeli veretlenségüket.

 

Labdarúgás, III. liga

Újabb kőkemény összecsapás vár a KSE-re, szombaton 17 órától ugyanis a feljutási álmokat dédelgető, második helyen álló Galaci Suporter Club Oţelul látogat a Sinkovits Stadionba. A kék-fehérek szeretnének meglepetést okozni, és jó játékkal feledtetnék az utóbbi időszak gyenge eredményeit; a tavaszi idényben mindössze két pontot gyűjtöttek. Csíkszeredában is kiélezett mérkőzésre van kilátás, ugyanis az elsőségért harcban álló helyi FK és a jelenlegi listavezető találkozik. III. liga, 23. forduló: ma Románvásár – Szászhermány, Paşcani – Foksány; szombaton FK Csíkszereda – Bákói Aerostar, Kézdivásárhelyi SE – Galaci Oţelul, Darabani – Radóc. Barcarozsnyó szabadnapos, Lieşti és Székelyudvarhely zöld asztalnál jut három ponthoz.

 

Labdarúgás, IV. és V. liga

A IV. liga 23. fordulójának rangadóját az élen álló Gelencei Nemere és Nagyajtai Hargita vívja egymással, az elmúlt hetekben a két csapat felváltva vezette a bajnokságot. A listavezető Gelence 20 mérkőzésen 49 pontot gyűjtött, míg nagyajtai riválisa eggyel kevesebb meccset játszott, és 46 ponttal büszkélkedhet. Kiélezett összecsapásra van kilátás, amelynek eredménye sokat nyomhat a latba a végelszámolásnál. A IV. liga hétvégi programja (kezdési időpont: ifik 14.45, felnőttek 17 órától): szombaton Nagyajta – Gelence, Barót – Papolc, Zágon – Bölön; vasárnap Dálnok – Perkő, Ozsdola – Kovászna, Bardoc – Bereck, Illyefalva áll. A Réty – Csernáton találkozót május 16-ra halasztották.

Az V. liga 17. fordulójának menetrendje: szombaton 15 órától Maksa – Szotyor, 17 órától Nagybacon – Árkos; vasárnap 11 órától Hidvég – Kommandó, 17 órától Zabola – Szitabodza.

A megyei Román-kupa szerdai, 4. fordulójának eredményei: Barót – Csernáton 0–4, Ozsdola – Gelence 1–5, Árkos – Bardoc 2–0, Illyefalva – Papolc 0–3 (játék nélkül, mert Illyefalva nem vállalta a játékot).

 

Teremlabdarúgás, I. liga

Egy győzelemre van a Sepsi Futsal attól, hogy jövőre is az élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokságban szerepeljen. Az alsóházi rájátszásban múlt heti győzelmével lépéselőnybe került sepsiszentgyörgyiek vasárnap 17 órától, Resicabányán folytatják az egyik fél két győzelméig tartó párbajt. Amennyiben szükség lenne egy harmadik összecsapásra is, azt szintén a Krassó-Szörény megyei városban játszanák le hétfőn 17 órától. A másik ágon a Csíkszeredai Imperial Wet bebiztosította élvonalbeli szereplését, kettős győzelemmel, 28–5-ös összesítéssel felülmúlva a Marosvásárhelyi City’us-t.

A II. ligában hetedik helyen álló KSE hétfőn lép pályára, 19 órától a sereghajtó Segesvári Pro-Tineretet fogadja.

 

Kosárlabda, I. liga

A végéhez közeledik a másodosztályos női kosárlabda-bajnokság, amelynek utolsóelőtti, 23. fordulójában a Kézdivásárhelyi SE szombaton 13 órától a Bukaresti Agronomia Egyetem csapatát látja vendégül a céhes városi sportcsarnokban.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások