Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sportajánló a hétvégére

Sportajánló a hétvégére Sport

Szombaton játszik újabb bajnokit az élvonalban az előző körben Krajován fejet hajtó Sepsi OSK, az ellenfél ezúttal a rangsorban előttük álló Chiajna lesz. A szintén élvonalbeli Sepsi Futsalra Román-kupabeli összecsapás vár Kolozsváron, míg a KSE kosárlabdázói hazai környezetben arathatnak győzelmet.

Labdarúgás
Izgalmas párharcokat ígér az alapszakasz utolsóelőtti, 25. fordulója az élvonalbeli pontvadászatban, vasárnap este bonyolítják le a Dinamo–FCSB közti csúcsrangadót, ám a háromszékiek számára a Sepsi OSK szombati Chiajna elleni párbaja borítékolhatóan nagyobb jelentőséggel bír. Minden áron győzni akar a Concordia ellen Eugen Neagoe vezetőedző, aki szerint a mostani három pont sokat érhet a rájátszásban. Sok új játékossal a fedélzetén jó passzban van az OSK, fegyelmezett játékkal revánsot vehet az odavágón elszenvedett 2-1-es vereségért. Keretgondok nincsenek a piros-fehér mezeseknél, ez lesz a második – és remélhetőleg utolsó – mérkőzésük a csapat ideiglenes otthonául szolgáló ploieşti-i Ilie Oană Stadionban.
A 25. forduló menetrendje: ma 18 órától Medgyes–Juventus, 20.45-től Voluntari–Krajova; szombaton 14 órától Sepsi OSK–Chiajna, 20.45-től Kolozsvári CFR–Astra Giurgiu; vasárnap 18 órától Temesvár–Jászvásár, 20.45-től Dinamo–FCSB; hétfőn 20.45-től Viitorul–Botoşani.

Kispályás labdarúgás
A Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség szombaton a csernátoni sportcsarnokban szervezi meg az Áros Károly Emlékkupát, amelyre kilenc IV. és V. ligás felnőtt együttes nevezett be. A csapatokat három csoportba sorolták a szervezők, az A-csoportban Árkos, Nagybacon és Csernáton, a B-ben Szotyor, Kommandó és Zágon, míg a C-jelűben Kovászna, Illyefalva és Zabola csap össze. A párharcok 9 órakor kezdődnek.

Teremlabdarúgás
Egy kivétellel, vasárnap játsszák le a teremlabdarúgó Román-kupa második körének összecsapásait, a megyeszékhelyi Sepsi Futsal 14 órától a II. ligás Kolozsvári Clujana otthonában igyekszik kiharcolni a legjobb nyolc közé jutást. Mint ismeretes, már csak a sepsiszentgyörgyiek maradtak talpon a sorozatban a háromszékiek közül: a Kézdivásárhelyi SE az első fordulóban búcsúzott, miután hosszabbításban 8-5-re kikapott a Brassói Colţea 1920 együttesétől. A helyi játékosokra alapozó zöld-fehér mezesek továbbjutás esetén a negyeddöntőben a Brassói Colţea 1920–Dévai Autobergamo párharc győztesével találkoznak.
A Román-kupa vasárnapi nyolcaddöntős párosításai: Bodzavásári Fortius–Resicabányai Muncitorul, Bucovina Vîcov–Galaci United, Kolozsvári Clujana–Sepsi Futsal (14 órától), Jászvásár–FK Székelyudvarhely (17 órától), Brassói Colţea 1920–Dévai Autobergamo (18 órától), West Déva–Temesvári Informatika, Călăraşi–Csíkszeredai Imperial Wet. A Gyergyószentmiklósi Inter–Marosvásárhelyi City’us közti találkozót február 22-re ütemezték be.

Kosárlabda
Vasárnap 16 órától a fővárosi Sportul Studenţesc együttesét látja vendégül a kézdivásárhelyi sportcsarnokban a KSE női I. ligás kosárlabdacsapata. A Ljubomir Kolarevic irányította kék-fehér mezesek az elődöntős szakasz első győzelmét akarják kicsikarni a bukarestiek ellen, ehhez szükségük van a szurkolók biztatására is!

Műkorcsolya
A kézdivásárhelyi műjégpályán folytatódik az Olympic Hopes nevet viselő nemzetközi műkorcsolya-verseny, amelyen hat ország 6–18 év közötti sportolói méretkeznek meg. A program: ma 10.00–13.30 és 16.00–17.00 óra között; szombaton: 10.00–11.30 és 14.00–16.00 óra között. A belépő 5 lejbe kerül. <<

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük