Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Röviden Sport

 

A 10. Fashion-kupa
Ötven csapat, azaz több mint 600 gyermek tette próbára magát az elmúlt hétvégén, Kézdivásárhelyen, az U8-as és U10-es jégkorongozók számára 10. alkalommal kiírt Fashion-kupán. Az ország minden részéről érkeztek résztvevők, a székely megyéken kívül a fővárosból, de Galacról és Brăiláról is neveztek a turnéra. Szombaton 24 U8-as csapat mérkőzött egymással – köztük a kézdivásárhelyi HC Bikák és a KSE egy-egy együttese, illetve a sepsiszentgyörgyi Királypingvinek –, majd vasárnap az U10-eseken volt a bizonyítás sora, itt 26 csapat vállalta a keresztpályás játékot, köztük a Bikák és a Királypingvinek. A vasárnapi zord időjárás miatt több csapat nem várta meg a díjkiosztót, hanem igyekezett minél hamarabb hazajutni. Mint ismeretes, ezekben a korosztályokban nem jegyzik az eredményeket, itt még a játékon, a sportág megszerettetésén van a hangsúly. A verseny főtámogatói a Zarah Moden és New Fashion jóvoltából minden kishokista érmet, oklevelet és csokoládét kapott jutalomként.

Tizennégy érem az NMSK-nak
Remek szerepléssel örvendeztették meg edzőiket a kézdivásárhelyi Nagy Mózes Sportklub cselgáncsozói, akik összesen 14 érmet harcoltak össze a nagyszebeni Miado’s-kupán. A viadalon 60 klub több mint 850 növendéke mérte össze erejét, a küzdelem 9-től 23 óráig tartott.
Nem volt könnyű dolguk az NMSK tagjainak az erőpróbán, némely súlycsoportban akár 34-en is harcba szálltak az első he­lyért. A céhes városiak azonban hozták a formájukat, a csapatversenyben az előkelő harmadik helyen végeztek, tudtuk meg Veres László edzőtől.
Az NMSK eredményei: 2006–2007-ben születettek: 1. hely: Barbócz Mátyás (38 kg) és Borcsa Félix (+60 kg); 3. hely: Aracsi Ákos (46 kg), Szima Tamás (50 kg). 2008–2009-ben születettek: 1. hely: Szigyártó Kincső (23 kg), Pál Norbert (34 kg), Szőcs Norbert (38 kg); 2. hely: Jakabos Eszter (40 kg), Kovács Máté (42 kg); 3. hely: Tamás Gábor (30 kg), Csáki Antal Zalán (50 kg); 5. hely: Vida Máté (38 kg). 2010-ben születettek: 1. hely: Szigyártó Roland; 2. hely: Aracsi Kristóf (24 kg), Nagy Roland (26 kg). 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük