Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Óriásit hajrázott a Sepsi-SIC

Óriásit hajrázott a Sepsi-SIC Sport

Nem játszott alárendelt szerepet, és néhol igencsak megszorongatta török ellenfelét a Sepsi-SIC a női kosárlabda Európa-kupa csoportkörének 5. fordulójában. A Hatay BB – Sepsi-SIC 73-67 (19-20, 24-13, 14-12, 16-22) arányú győzelmével megszilárdította vezető helyét a D-csoportban.

Hazai kosárral indult a találkozó, amire Webb egy laza triplával válaszolt, és innentől percekig a Sepsi-SIC akarata érvényesült. Kress, Webb és Gödri-Părău eredményességére építve laza 0-12-őt produkáltak a zöld-fehérek, így nem csoda, hogy öt perc elteltével 2-12-es állásnál időt kértek a törökök. Az időkérés felrázta a Hatayt, és felváltva estek a hárompontosok, míg a negyed végére egy pontra csökkentette hátrányát a hazai csapat (19-20).

A második negyedben Snytsina lépett elő vezérré hazai részről, és 11-0-s rohammal alig néhány perc alatt lehagyták a sokat hibázó szentgyörgyieket (32-22). Többek között Stoenescu pontos távoli dobásainak köszönhetően a negyed derekára 34-30-ra megközelítette riválisát a Sepsi-SIC, de a törökök újfent újítani tudtak, és szünetre visszaállították a tízpontos különbséget (43-33).

Nem kezdődött túl jól a harmadik negyed a Sepsi-SIC számára, ugyanis a hullámvölgybe került zöld-fehérek képtelenek voltak megállítani a hazaiak rohamait, akik 10-0-s futással már 53-33-ra vezettek, amikor Zoran Mikes időt kért. A lányok megfogadták bosnyák mesterük tanácsait, mert szédületes 12-0-s rohammal feljöttek nyolc pontra (53-45), ám ekkor Yavas és Paris kosaraival ismét elhúzott a vendéglátó.

57-45-ről indult a záró szakasz, azonban Dzankic és Webb hiába termelte a kosarakat a mieinknek, a törököknek mindenre volt válaszuk. Négy perccel a vége előtt 68-53 volt az állás, Mikes pedig újabb time-outtal próbálta felrázni csapatát. Sikeresen, mivel határozottabb védekezéssel és pontosabb, feljavult támadójátékkal – Hamilton-Carter 2, Dzankic 3, Webb 3 és Marshall 5 pontjával – gyors 13-0-s futást mutatott, és két perccel a lefújás előtt a kétpontos (68-66) lélektani határon belül került a SIC.

Igen ám, de megrázta magát a Hatay, Snytsina újra reflektorfénybe lépett, hárompontosával gyakorlatilag megmentette a meccset (71-66), a véghajrába még a Mitchell által értékesített büntető és Dzankic egy pontja fért bele. 73-67-re győzött a tapasztaltabb török együttes, de nagyot csatázott és kedvező benyomást keltett a Sepsi-SIC. Snyitsina nem kevesebb, mint 26 pontot termelt, míg nálunk a 18 pontot szóró Marshall volt a legeredményesebb.

Sok idő nem jut pihenésre, a Sepsi-SIC szombaton 19 órától már bajnokit játszik, a női Nemzeti Liga 7. fordulójában a Brassói Olimpia otthonában vendégeskednek a lányok.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük