Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Olimpiai távon ügyeskedtek

Olimpiai távon ügyeskedtek Sport

Az elmúlt hétvégén Tulceán gyűlt össze a hazai triatlonélet apraja-nagyja, ahol az országos körverseny részét képező Delta Triathlon nevet viselő országúti erőpróbán bizonyíthattak a hárompróbások. A sepsiszentgyörgyi Dániel Attila és Imreh László az olimpiai távon tették próbára magukat, nem is akármilyen eredménnyel.

 

Az olimpiai távot teljesítők 1500 méter úszás – 36 km kerékpározás – 9 km szaladás után értek célba, a nyíltversenyben (illetve a 20–24 éves korcsoportban is) Dániel Attila (Tri-Aluta) magabiztosan győzedelmeskedett, Imreh László (SepsiTri) kilencedik lett, viszont a 25–29 éves korcsoportban elsőként zárt.

– Egy jól megszervezett viadalon vagyok túl, ahol verseny közben egy cseppet sem unatkoztam, keményen meg kellett dolgoznom az első helyért, de összejött és három év után újra a dobogó legfelső fokára állhattam Tulceán. Mind a nyílt versenyt, mind a korcsoportomat megnyertem, és begyűjtöttem az 1000 pontot a pontversenyben – részletezte Dániel Attila, köszönetet mondva támogatóinak (Bellotto, Isostar Románia, Prodent Kft., Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala és Kovászna Megye Tanácsa).

Imreh László újabb Top 10-es helyezést harcolt ki magának, a sportoló szerint a folyamatos versenyzés miatti fáradtság azonban megérződött teljesítményén.

– Nagyon nehéz próbatétel volt, mert elég fáradtan álltam rajthoz, nem tudtam teljesen kipihenni magam az előző heti verseny után, így minden próbában kicsit gyengébben mentem. Szaladáskor begörcsölt mindkét combom, úgy tűnt, feladni kényszerülök, de tovább erőltettem és a 6. kilométernél valamennyire helyrejöttem, és sikerült célba érnem – közölte Imreh, kiemelve támogatói segítségét (Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Sepsi ReKreatív, Dr. Lenkei, FarmaLine, Stomax, Tricomserv, Popovici Internationale Transporte).

Olimpiai táv, open, eredmények: 1. Dániel Attila 2:03:10 óra, 2. George Iulian Murar 2:04:32, 3. Béres Hunor 2:06:42, …9. Imreh László 2:24:46.

Szeptember 9-én már a Transzfogarason verseng a mezőny, így Attila és László is, a Transfier nevű megmérettetésen, ahol a Vidraru-tóban úsznak és a Bâlea-tó felé tekernek a legelszántabbak.

„Ez a legnehezebb triatlonverseny az országban, tavaly megnyertem az összetettet olimpiai távon, és remélem, hogy idén sikerül megvédenem a címemet” – tette hozzá Dániel Attila.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük