Az Electrica versenyzőinek egy része edzőikkel. Simon szerint a sikerhez akarat, elszántság és szorgalom kell

Közel két éve adták át használatnak a Topspin Saint George Sportegyesület asztalitenisztermét, azóta pedig kiváló körülmények közepette készülhetnek a versenyekre a sepsiszentgyörgyi Electrica versenyzői, mindez az eredményeikben is megmutatkozik. A viszonylag fiatal klub alapítójával, Simon Teodorral beszélgettünk az elmúlt évek nehézségeiről, a sikerhez vezető útról és jövőbeli tervekről.

Simon Teodor edzőjátékos és szakvezető úgy tartja, alapos és fokozatos munka kell ahhoz, hogy valami időtállót hozzunk létre. Ezt tartotta szem előtt az Electrica asztaliteniszklub kialakításánál is.

– Lépésenként haladtunk, az alapoktól kezdve építettük ki a klubot, anélkül, hogy egy elképzelésen kívül határozott célkitűzéseink lettek volna. Tizenkét évvel ezelőtt gyakorlatilag a nulláról indultam, szereztem két ütőt és egy régi asztalt, a Váradi-iskola egyik tantermében ütögettünk, majd termet kaptunk, előbb az Electricánál, majd a mostani székhelyünkön. Kezdetben nem volt költségvetés, nem volt hagyomány, sőt gyerek sem, de idővel minden kialakult, és az eredmények sem maradtak el – idézi fel Simon.

2005-ben alapították felnőtt csapatukat, amellyel selejtezőn bejutottak a B-osztályba, ahonnan rövid időn belül egyenes út vezetett az A-ba, majd öt év után már a szuperligában szerepelhettek az ország legjobbjai között. 2013-2015 között készült el székhelyük. A fokozott érdeklődésre való tekintettel, a sepsiszentgyörgyi sportiskolával együttműködve létrehoztak még egy edzői állást, Kocsis Balázs segíti Simon munkáját, és ígéretet kaptak, hogy ősztől még egy szakembert alkalmaznak.

Egyelőre nincsenek sokan, kezdő és haladó csoportokkal foglalkoznak. Simon szerint „a minőségi munka a tömegképzést nem teszi lehetővé”, de fokozatosan bővülnek, szeretnének minél több gyereket képezni köreikben.

– Ez egy fiatal klub, remélem, idővel Sepsiszentgyörgy is felkerül a hazai asztalitenisz térképére, de türelmesnek kell lennünk, mert ez nem egyik napról a másikra fog bekövetkezni, a csapatépítés aprólékos munka. Szerencsére jó az együttműködés a helyi és a megyei önkormányzattal, tőlük kapjuk a támogatást, minden évben válogatókat tartunk, iskolákba járunk a rátermett gyerekek felkutatásához.

Nagy előnynek tartja, hogy nem egy pénzigényes sportág, mégis sokan meglepődnek, amikor betérnek hozzájuk. De ez is volt a céljuk: megfelelő körülményeket biztosítani a versenyszintű sportoláshoz. Ez pedig sikerült is, az Electrica felnőtt csapata a szuperliga legjobb négy csapata közé jutott.

– Pénzzel könnyű jó csapatot összerakni. Az első három együttesnek nincs egyetlen saját nevelésű játékosa sem, ezzel szemben nálunk a négyből hárman sepsiszentgyörgyiek (Kocsis Balázs, Moldoveanu Ştefan és Simon), és erre nagyon büszke vagyok.

Az utánpótlás is hallat magáról, ám az edző szerint ez csalóka lehet, majd később mutatkozik meg az igazi értékük.

– Hiába vannak apró elégtételek jó eredmények formájában, ez végeredményben csapda is lehet, korai még kijelenteni bármit is, a felnőtt mezőnyben látszik meg, hogy ki mennyit fektetett be. A rendszeres munka, a kellő komolyság és megfelelő hozzáállás a siker kulcsa, ezt a legkisebbekkel is próbáljuk megértetni – összegzi.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Röviden

Kupaforduló Hosszú kiszállás vár a Sepsi OSK-ra a labdarúgó Román-kupa tizenhatod döntőjében, az Eugen Neagoe irányította élvonalbeli sepsiszentgyörgyi alakulat a másodosztályban érdekelt Temesvári Politehnica vendégeként léphet pályára szeptember 26-án, szerdán 16.30-tól. A kupasorozat 5. körében 32 csapat érdekelt, az előző fordulóból továbblépett 18 együtteshez – tíz másod-, hét harmad- és egy negyedosztályú – 14 élvonalbeli […]

Sportajánló a hétvégére

Ma 17 órakor Sepsiszentgyörgy központjában a hivatalos megnyitóval formálisan is elkezdődik a sportnapok idei kiadása. A részletes programot tegnapi lapszámunkban közöltük, bővebb tájékoztatást a www.sportnapok.ro oldalon találnak –, de emellett más sport(os)eseményeket is kínál számunkra az előttünk álló hétvége.

Mozgásba lendül Szentgyörgy!

Szeptember 21., péntek   Városközpont, Szabadság tér 17.00 A Sportnapok hivatalos megnyitója 17.15 Kicsid Gábor tiszteletfutás 17.30 Olimpiai színek stafétája (Olimpiai Akadémia, Révész Katalin) Sepsi Aréna nagyterem 10.00 Mikó László Kosárlabda Emléktorna (Háromszék SE, Sánta Levente) 15.00 Fiú U16-os kosárlabda-bajnokság (ISK, Bernád Levente) Sepsi Aréna kisterem 13.00 A „legsportosabb osztály” vetélkedő (Equites SE, Palkó Nagy […]

Röviden

Jeleskedtek a futók A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör tagjai az elmúlt hétvégén a Román Loto Cross pénzdíjas, utcai futóverseny 21. kiírásán vettek részt a fővárosban. Szombaton új helyszínen, a bukaresti Alexandru Ioan Cuza park sétányain rendezték meg a futóversenyt, a szervezők minden korcsoport első öt helyezettjét díjazták. A sepsiszentgyörgyi Gáll Lajos Futókör sportolói ezúttal is […]

Jól mutat a tabella

A 19 éves Ianis Hagi góljával győzte le a Viitorul az újonc Hermannstadt-ot az élvonalbeli pontvadászat 8. fordulójának záró meccsén. Ugyanebben a körben francia idegenlégiósainak góljaival első idegenbeli diadalát aratta a Sepsi OSK, 3–0-ra nyerve Chiajnán.

Nem hagyta magát

Győzelemmel felérő döntetlent ért el a kovásznai Mezei Gabriella ökölvívó múlt szombaton Koppenhágában, egy nemzetközi, négymenetes bokszmeccsen a 27 éves, dán Diana Nadim ellen. A pehelysúlyú kategóriás meccsen a Székely Kobra kétszer is földre küldte ellenfelét, viszont ez nem volt elég a bíráknak.

Nem hagyja magát a KSE

Két tapasztalt játékossal egészítette ki sorait a Kézdivásárhelyi SE női kosárlabdacsapata, amely októbertől az élvonalbeli pontvadászat B-értékcsoportjában szerepel. Az amerikai Kayla Mobley és a botoşani-i Elena Ramona Dănălache már megérkeztek a céhes városba, a papírformaságok elintézése után pedig vélhetően nagy hasznukat veszi Ljubomir Kolarevic vezetőedző.

A jó példa ragadós

Szombaton három óra alatt hatezer lejt gyűjtöttek a Tekerj egy jó célért résztvevői, kerékpárosok és támogatók a programcél megvalósulására Sepsiszentgyörgyön. A 62 résztvevő – ebből 18 gyermek – összesen 1920 km-t tett meg.

Magyarországon folytatják

Elmarad a Sepsi–SIC szerdára betervezett harmadik edzőmérkőzése Brassó ellenében, mivel a Dan Calancea által irányított barcaságiak a Takács Károly Emléktornán vesznek részt Marosvásárhelyen. A sepsiszentgyörgyiek csütörtöktől Magyarország felé veszik az irányt.

Jól sikerült rajt

Gólzáporos mérkőzésen gyűjtötte be a három pontot a Kézdivásárhelyi SE futsalcsapata, amely a teremlabdarúgó II. liga hétvégi nyitányán Segesvárról tért haza győztesen. A csapat október elején játssza idénybeli első hazai meccsét, Marosvásárhely ellen.

Harmadik hely Kolozsváron

A KSE felnőtt tekecsapata a résztvevő öt alakulat közül az előkelő harmadik helyen végzett a hétvégén Kolozsváron lebonyolított Román-kupán.

Pontegyenlőség az élen

A Bereck és Gelence közti gól nélküli döntetlennel indult a labdarúgó IV. liga 5., szombati játéknapja, és úgy tűnik, továbbra sem megy a játék a címvédő Nemerének. Illyefalván nem volt ekkora a gólaszály, ahol Barót magabiztos háromgólos sikert aratott.

Everest-próba Sugásban

Huszonnégy óra alatt összesen 137-szer mentek fel a hétvégén Sugásba és vissza (ez összesen tíz méter híján 37 kilométer szintkülönbséget jelent) a csapatok a Fitness Tribe által szervezett Sugás 24H akció keretében. A legtöbbször a Daniela Csoma – Răzvan Schuler páros tette meg a távot, ők húszszor mentek fel és le, egy sportoló Everest-próbát teljesített.

Dániel jött, látott, győzött

Tökéletes versenyzést produkálva, tavalyhoz hasonlóan ezúttal is elsőként ért célba a sepsiszentgyörgyi Dániel Attila (Tri-Aluta) triatlonista, aki alaposan rávert a mezőnyre a Mamaia Triatlon Challenge nevet viselő országúti triatlonviadalon. Az 1500 méter úszásból, 40 kilométer kerékpározásból és 10 kilométer szaladásból álló olimpiai próbában Dániel volt a leggyorsabb, korosztályában (20–24 év) és nyílt versenyben is első […]

Nem fukarkodtak a gólokkal

A nagy játékkedvvel futballozó KSE kategorikus, négygólos sikerrel örvendeztette meg szurkolótáborát szombaton, 4–0-ra legyőzve az újonc Șomuz Fălticenit a labdarúgó III. liga 4. játéknapján a Sinkovits Stadionban. Veress Botond és Marius Ştefănescu is duplázott a találkozón, viszont az összes pályára lépett labdarúgó játékával és mentalitásával elégedett volt Gazda József edzőjátékos.