Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Fociprogram a hétvégére

Fociprogram a hétvégére Sport

Labdarúgás, I. liga

Hétfőn játszik bajnokit a Sepsi OSK, Háromszék legjobb futballcsapata Botoșaniba látogat az élvonalbeli pontvadászat 6. körében. Az eddigiekben két győzelmet és egy döntetlent bezsebelő sepsiszentgyörgyiek a három pontért utaznak Moldvába, fennállásuk során még nem sikerült nyerniük hétfői ellenlábasukkal szemben, az előző szezon alapszakaszában előbb 5–1, majd 2–0 arányú vereséget szenvedtek tőlük, majd az alsóházi rájátszásban egy 2–2-es döntetlen után 1–0 arányban ismét alulmaradtak. Botoșani neve mellett egy győzelem és három döntetlen áll jelenleg. A találkozó újabb testvérharcot hozhat a Fülöp testvérek számára, a botoşani-i színekben játszó Loránd már két találatnál jár a kiírásban, míg a sérülésből lábadozó István az idényben még nem szerzett gólt Szentgyörgynek.

A 6. forduló programja: pénteken 21 órától Chiajna–Astra Giurgiu; szombaton 18 órától Călărași–Jászvásári Poli, 21 órától Dinamo–Hermannstadt; vasárnap 18 órától Medgyes–Kolozsvári CFR, 21 órától Viitorul–FCSB; hétfőn 18 órától Botoșani–Sepsi OSK, 21 órától Voluntari–Krajova.

 

Labdarúgás, III. liga

Ma elkezdődik a III. ligás pontvadászat 2018–2019-es idénye, Háromszék egyetlen képviselője, a Kézdivásárhelyi SE – tavalyhoz hasonlóan – az 1-es csoportban szerepel, ahol moldvai ellenfelekkel szemben igyekszik felülmúlni a tavalyi 9. helyezését. A céhes városbeliek szombaton az újonc Bodzavásári Gloria otthonába látogatnak. A IV. ligából feljutott Gloria merész célokat fogalmazott meg az idei szezonra, rögtön feljutással koronáznák meg III. ligás szereplésüket, de ebbe ellenfeleiknek is lesz némi beleszólása, és itt elsősorban a II. ligából kiesett Ştiinţa Miroslavára, a feljutásról hajszállal lemaradó Galaci SC Oţelulra és a szebb napokat is megélt Foresta Suceavára gondolunk.

Ami a kézdivásárhelyieket illeti, nem feltartott kézzel utaznak a kiszállásra, annak ellenére sem, hogy több alapember kidőlt a csatasorból. A műtétre váró Tankó Zsoltra hosszabb ideig nem számíthat a csapat, Kurtuly Róbert sem épült fel sérüléséből, ráadásul Gazda József és Gáll Attila játéka is kérdéses. Jó hír viszont, hogy visszatért a pályára Marius Ştefănescu, akire szükség lesz a jó eredmény érdekében. „Nincs veszítenivalónk ezen a mérkőzésen, a Gloriának viszont van, ha ilyen nagy célokat fogalmazott meg. Nem ismerjük őket, viszont megpróbáljuk jól előkészíteni a meccset, és mindent megteszünk a jó eredmény érdekében” – nyilatkozta Gazda József edzőjátékos. A KSE elsődleges célja az idényre az, hogy a középmezőnyben végezzenek, lehetőleg minél előkelőbb helyen a rangsorban.

A nyitókör programja, 1. csoport: ma Paşcani–Galaci SC Oţelul; szombaton Bodzavásári Gloria–KSE, Ştiinţa Miroslava–CSM Râmnicu Sărat, Sănătatea Darabani–Sporting Lieşti, Karácsonkői Csalhó–Bodzavásári Metalul, Radóci Bucovina–Románvásár, Bákói Gauss–Foresta Suceava, Şomuz Fălticeni–Foksány. A mérkőzéseket 18 órától rendezik.

 

Labdarúgás, IV. liga

A 2. forduló van terítéken a megyei felsőházban, amelynek nyitókörében potyogtak a gólok. Hasonló izgalmas összecsapásokban bízunk az előttünk álló hétvégén is. A játéknap rangadóját vasárnap Gelencén vívja a címvédő Nemere és a tavaly bronzérmes Zágon. A program (kezdési időpont: ifik 15.45, felnőttek 18 órától): szombaton Barót–Bardoc; vasárnap Perkő–Bereck, Ozsdola–Illyefalva, Nagyajta–Réty, Gelence–Zágon, Barót–Bardoc, Papolc–Kovászna, Csernáton–Szitabodza.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük