Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Biztató szezonkezdés

Biztató szezonkezdés Sport

Hosszabb ausztráliai tartózkodás után újra itthon a sepsiszentgyörgyi vasember, Deák Zsombor, aki szokásához híven nem tétlenkedett, hanem rögtön egy fél-Ironman viadallal tette emlékezetessé hazatérését. A hivatásos triatlonista hétvégén Belgiumban, a robertville-i Ocean Lava-sorozatban tette próbára magát.

 

Deák Zsombor az előző évben főként ázsiai erőpróbákon, különböző fél- és egésztávú Ironmaneken indult, idén nyáron viszont európai viszonylatban is megméretkezik. Kezdésnek a belgiumi fél-Ironman 1,9 km úszásból, 90 km kerékpározásból és 21 km futásból álló távját tudta le, nem is akármilyen eredménnyel: másodikként haladt át a célvonalon a népes mezőnyben.

– Igazából ez volt az első fontosabb verseny ebben az évben, a táv is megfelelő számomra. Ezt megelőzően egy fülöp-szigeteki rövid távú versenyem volt, ahol szétcsíptek a medúzák. Ausztráliában egy inkább kihívásszerűen nehéz terepfutó-viadalon is indultam, ahol különösebb elvárást az eredményt illetően nem támasztottam. Belgiumban viszont már élesebb volt a helyzet, és nagyon örülök, hogy sikerült a második helyen befejeznem – nyilatkozta lapunknak Deák.

A sportoló elmondása szerint az úszópróbát egy kristálytiszta, leginkább a mi Szent Annánkhoz hasonlítható tóban rendezték, ennek tulajdonítja a jó eredményt. A kerékpáros pálya négy körből állt, tele emelkedőkkel és ereszkedőkkel, éles kanyarokkal.

– Sajnos nem tudtam verseny előtt végigmenni rajta, így technikailag az első két körben még nem éreztem a pályát teljes egészében, de a harmadik körre már belejöttem. A futás is hasonlóan nehéz terepen zajlott, az is jól sikerült. Az első helyen végző belga Thibaut kerékpáron hatalmas előnyt szerzett, amit már nem tudtam behozni, de elégedett vagyok az ezüstéremmel. Volt pár apró hibám, de még a szezon elején tartok. Az elmúlt két hét költözéssel és utazással telt, ennek tükrében még jobban örülök az eredménynek. Eddig is éreztem, de ebből a versenyből már biztosan látom, hogy a tavalyi hullámvölgyes év után jó úton járok – vélekedett bizakodóan a 28 éves triatlonista, aki gőzerővel készül a versenyszezon többi kihívásaira.

Legközelebb, három hét múlva az osztrák Klagenfurtban áll rajthoz egy teljes távú Ironman-világkupán, „addigra már biztosan felveszem az európai hangulatot, az időzónát, és a levegőt is megszokom” – fűzte hozzá.

Ocean Lava Belgium, végeredmény: 1. Do Thibaut 4:42:00, 2. Deák Zsombor 5:06:33, 3. Léa Joly Fligny Arnaud 5:13:48.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük