Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az Olimpia lefocizta a KSE-t

Az Olimpia lefocizta a KSE-t Sport

Pénteken lejátszotta első edzőmérkőzését a harmadosztályba nemrég feljutott KSE labdarúgócsapata, amely a Sinkovits Stadionban sokgólos vereséget szenvedett a Selymes Tibor edzette II. ligás Szatmárnémeti Olimpiától. A céhes városiak egy hete kezdték meg a nyári felkészülést, a jelekből ítélve kemény munka vár rájuk a III. liga augusztusi rajtjáig.

Az eggyel magasabb szinten játszó Szatmárnémeti Olimpia érvényesítette a papírformát, és nem sok esélyt adott a III. ligában újonc KSE-nek. Felkészülési mérkőzés: Kézdivásárhelyi SE (III. liga) – Szatmárnémeti Olimpia (II. liga) 0-9 (0-4).

Kézdivásárhelyi SE: Bunduc – Oláh, Istrate, Tankó, Gajdó T., Boriceanu, Ştefănescu, Szabó, Albu, Babei, Gáll (cserék: Gondos, Neagoe, Vulkán, Gajdó G., Bukur, Kurtuly, Rancz, Erős, Augenu, Păun). Edző: Gazda József.

Szatmárnémeti Olimpia: Dascălu – Achim, Munteanu, Hlinca, Brata, Pop, Cocian, Tasic, Bura, Demba, Mbian (cserék: Preda, Muntean, Durus, Mureşan, Vincze, Rus, Chitaş, Nemes, Villand, Cubas, Miholca). Edző: Selymes Tibor.

Gólszerzők: Demba Toure (5., 10.), Pop (19. – 11-esből, 59.), Bura (37.), Brata (50. – 11-esből), Mbian (53., 72.), Rus (90. – 11-esből).

– Nem vártunk túl sokat ettől az edzőmérkőzéstől, ugyanis alig pár napja kezdtük meg a felkészülést, és elsődleges célunk az volt, hogy éles helyzetben kipróbáljuk a próbajátékra érkezőket, felmérjük, kikre számíthatunk a továbbiakban. Fizikailag még nem tartunk ott, ahol kéne, több egyéni hibából kaptuk a gólokat. Ugyanakkor láttam pozitívumokat is, volt elszántság a fiúkban, de sajnos, a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni. Ne feledjük, az Olimpia már a felkészülési időszak vége felé tart, ráadásul egy magasabb szintet képviselő csapat – értékelt érdeklődésünkre Gazda József vezetőedző, viccesen megjegyezve, hogy tavaly hasonlóan jártak első edzőmeccsükön, amikor a Sepsi OSK-tól kaptak ki 7-0-ra, ezt követően viszont nagyon jó idényt futottak, bajnokok lettek, és feljutottak a III. ligába. – Hátha az idén is így alakul, és a mezőny első felében tudunk végezni – tette hozzá.

A KSE a héten intenzívebb edzéssorozattal folytatja a felkészülést, több edzőmérkőzés időpontját is leszögezték, július 19-én Prázsmárral, 22-én pedig Szászhermánnyal csapnak össze idegenben, augusztus 2-án és 9-én pedig az FK Csíkszeredát fogadják. A kék-fehérek július 24–30. között a helyi sportkomplexumban edzőtáboroznak, a vezetőedző ígérete szerint addig kialakul a keret, és kiderül, kikkel vágnak neki a harmadosztályos kihívásoknak.

Selymesnek a szíve csücske maradt Kézdivásárhely

A céhes városi futballszeretők szívélyesen fogadták a Vasas egykori kiváló labdarúgóját, a szatmáriakat jelenleg irányító Selymes Tibort, aki lapunknak elárulta, Kézdivásárhely mindig is a szíve csücske marad.

– Nagyon jó érzés volt „hazajönni”, még akkor is, ha az ellenfél edzőjeként tettem ezt. Hetven kilométert utaztunk ezért az edzőmeccsért Brassópojánáról, még soha nem tettem ilyet, de Kézdivásárhely kedvéért bármikor! Amikor Niczuly Csaba felhívott, egyből vállaltam a felkérést. Mi a felkészülés végénél járunk, a felgyülemlett fáradtság érződött is a srácokon, lassú volt a mozgásuk, a gondolkodásuk, de végül is megtették, amit kértem tőlük, az eredmény is ezt igazolja. Az volt lényeges számomra, hogy senki se sérüljön meg. Az elmúlt 12 napban nagyon sokat dolgoztak a játékosok, de van még három hetünk, és ezt tovább fokozzuk, hogy felkészülten kezdhessük a bajnokságot – mondta el érdeklődésünkre a román aranycsapat egykori tagja.

Selymes „nagyjából” meg van elégedve a rendelkezésére álló kerettel. „Még várok négy külföldi játékost, ha ők megjönnek, akkor igazán jó csapatunk lesz. Legfontosabb célkitűzésünk a szezonra, hogy benne legyünk az első hatban, de ez az erősítésektől függ, ha jön még pár játékos, akkor nem lesz gond a cél teljesítésével” – nyilatkozta.

A szakember figyelemmel követi a háromszéki fociélet alakulását, a pénteki ellenfél KSE-nek és az élvonalban újonc Sepsi OSK-nak is szolgált néhány jó tanáccsal.

– Nagyon jó kondíciók vannak Kézdivásárhelyen, némely II. ligás csapat is megirigyelhetné azt, amit itt láttam, az öltözőket, a pályát. Gratulálok ezért a kézdivásárhelyieknek, büszkék lehetnek a stadionra és környékére! Láttam egy-két jó játékost is a KSE-nél, van potenciál a csapatban, de még dolgozniuk kell, hogy fejlődjenek, s talán erősíteni sem ártana néhány poszton. Örömmel vettem tudomásul, hogy Sepsiszentgyörgynek sikerült feljutnia az élvonalba, szerintem az első és legfontosabb az kell legyen számukra, hogy megtartsák a helyüket, ami sokkal, de sokkal nehezebb, mint feljutni. Ha sikerül bent maradni, akkor építhetnek egy ütőképes csapatot, ha nem, akkor ki tudja mi lesz velük. Innen indultam el az igazi nagy futballba, csak jó emlékeket őrzök az itt eltöltött időszakról, nekem Kézdivásárhely mindig is a szívem csücske marad – szögezte le Selymes Tibor.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük