A KSE gólgyárosa, Babei sem talált fogást az Olimpián Fotó: Tofán Levente

Pénteken lejátszotta első edzőmérkőzését a harmadosztályba nemrég feljutott KSE labdarúgócsapata, amely a Sinkovits Stadionban sokgólos vereséget szenvedett a Selymes Tibor edzette II. ligás Szatmárnémeti Olimpiától. A céhes városiak egy hete kezdték meg a nyári felkészülést, a jelekből ítélve kemény munka vár rájuk a III. liga augusztusi rajtjáig.

Az eggyel magasabb szinten játszó Szatmárnémeti Olimpia érvényesítette a papírformát, és nem sok esélyt adott a III. ligában újonc KSE-nek. Felkészülési mérkőzés: Kézdivásárhelyi SE (III. liga) – Szatmárnémeti Olimpia (II. liga) 0-9 (0-4).

Kézdivásárhelyi SE: Bunduc – Oláh, Istrate, Tankó, Gajdó T., Boriceanu, Ştefănescu, Szabó, Albu, Babei, Gáll (cserék: Gondos, Neagoe, Vulkán, Gajdó G., Bukur, Kurtuly, Rancz, Erős, Augenu, Păun). Edző: Gazda József.

Szatmárnémeti Olimpia: Dascălu – Achim, Munteanu, Hlinca, Brata, Pop, Cocian, Tasic, Bura, Demba, Mbian (cserék: Preda, Muntean, Durus, Mureşan, Vincze, Rus, Chitaş, Nemes, Villand, Cubas, Miholca). Edző: Selymes Tibor.

Gólszerzők: Demba Toure (5., 10.), Pop (19. – 11-esből, 59.), Bura (37.), Brata (50. – 11-esből), Mbian (53., 72.), Rus (90. – 11-esből).

– Nem vártunk túl sokat ettől az edzőmérkőzéstől, ugyanis alig pár napja kezdtük meg a felkészülést, és elsődleges célunk az volt, hogy éles helyzetben kipróbáljuk a próbajátékra érkezőket, felmérjük, kikre számíthatunk a továbbiakban. Fizikailag még nem tartunk ott, ahol kéne, több egyéni hibából kaptuk a gólokat. Ugyanakkor láttam pozitívumokat is, volt elszántság a fiúkban, de sajnos, a helyzeteinket nem tudtuk kihasználni. Ne feledjük, az Olimpia már a felkészülési időszak vége felé tart, ráadásul egy magasabb szintet képviselő csapat – értékelt érdeklődésünkre Gazda József vezetőedző, viccesen megjegyezve, hogy tavaly hasonlóan jártak első edzőmeccsükön, amikor a Sepsi OSK-tól kaptak ki 7-0-ra, ezt követően viszont nagyon jó idényt futottak, bajnokok lettek, és feljutottak a III. ligába. – Hátha az idén is így alakul, és a mezőny első felében tudunk végezni – tette hozzá.

A KSE a héten intenzívebb edzéssorozattal folytatja a felkészülést, több edzőmérkőzés időpontját is leszögezték, július 19-én Prázsmárral, 22-én pedig Szászhermánnyal csapnak össze idegenben, augusztus 2-án és 9-én pedig az FK Csíkszeredát fogadják. A kék-fehérek július 24–30. között a helyi sportkomplexumban edzőtáboroznak, a vezetőedző ígérete szerint addig kialakul a keret, és kiderül, kikkel vágnak neki a harmadosztályos kihívásoknak.

Selymesnek a szíve csücske maradt Kézdivásárhely

A céhes városi futballszeretők szívélyesen fogadták a Vasas egykori kiváló labdarúgóját, a szatmáriakat jelenleg irányító Selymes Tibort, aki lapunknak elárulta, Kézdivásárhely mindig is a szíve csücske marad.

– Nagyon jó érzés volt „hazajönni”, még akkor is, ha az ellenfél edzőjeként tettem ezt. Hetven kilométert utaztunk ezért az edzőmeccsért Brassópojánáról, még soha nem tettem ilyet, de Kézdivásárhely kedvéért bármikor! Amikor Niczuly Csaba felhívott, egyből vállaltam a felkérést. Mi a felkészülés végénél járunk, a felgyülemlett fáradtság érződött is a srácokon, lassú volt a mozgásuk, a gondolkodásuk, de végül is megtették, amit kértem tőlük, az eredmény is ezt igazolja. Az volt lényeges számomra, hogy senki se sérüljön meg. Az elmúlt 12 napban nagyon sokat dolgoztak a játékosok, de van még három hetünk, és ezt tovább fokozzuk, hogy felkészülten kezdhessük a bajnokságot – mondta el érdeklődésünkre a román aranycsapat egykori tagja.

Selymes „nagyjából” meg van elégedve a rendelkezésére álló kerettel. „Még várok négy külföldi játékost, ha ők megjönnek, akkor igazán jó csapatunk lesz. Legfontosabb célkitűzésünk a szezonra, hogy benne legyünk az első hatban, de ez az erősítésektől függ, ha jön még pár játékos, akkor nem lesz gond a cél teljesítésével” – nyilatkozta.

A szakember figyelemmel követi a háromszéki fociélet alakulását, a pénteki ellenfél KSE-nek és az élvonalban újonc Sepsi OSK-nak is szolgált néhány jó tanáccsal.

– Nagyon jó kondíciók vannak Kézdivásárhelyen, némely II. ligás csapat is megirigyelhetné azt, amit itt láttam, az öltözőket, a pályát. Gratulálok ezért a kézdivásárhelyieknek, büszkék lehetnek a stadionra és környékére! Láttam egy-két jó játékost is a KSE-nél, van potenciál a csapatban, de még dolgozniuk kell, hogy fejlődjenek, s talán erősíteni sem ártana néhány poszton. Örömmel vettem tudomásul, hogy Sepsiszentgyörgynek sikerült feljutnia az élvonalba, szerintem az első és legfontosabb az kell legyen számukra, hogy megtartsák a helyüket, ami sokkal, de sokkal nehezebb, mint feljutni. Ha sikerül bent maradni, akkor építhetnek egy ütőképes csapatot, ha nem, akkor ki tudja mi lesz velük. Innen indultam el az igazi nagy futballba, csak jó emlékeket őrzök az itt eltöltött időszakról, nekem Kézdivásárhely mindig is a szívem csücske marad – szögezte le Selymes Tibor.

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Első „hazai” mérkőzés előtt

A Sepsi OSK gőzerővel készült első „hazai” mérkőzésére az I. ligában, amelynek mai, 2. fordulójában 18 óra 30 perctől a fővárosi Juventust látja vendégül a brassói Tineretului-stadionban. A piros-fehér mezesek az elmúlt héten két támadóval is erősítették soraikat, tegnapi sajtótájékoztatójukon pedig bejelentették, az októberi, Steaua elleni találkozót már Sepsiszentgyörgyön szeretnék megrendezni.

RÖVIDEN

Terepviadal vállalkozó kedvűeknek Mától vasárnapi Kovászna és környékén zajlik a Nexxon Off-Road Adventure elnevezésű terepverseny, amelynek főtámogatója a Nexxon Kft. A megyeszékhelyi Autocrono kezdeményezésére létrejött rendezvény védnökei: Kovászna Megye Tanácsa, Kovászna város önkormányzata, valamint a megyei sportigazgatóság. A vállalkozó kedvű résztvevők ma 17 órától elfoglalják szállásukat a csomakőrösi Debreczi Panziónál. Szombaton 10 órakor innen indulnak […]

Az I. ligában is a csapat élén

Eseménydús hetek állnak Hadnagy Attila mögött. A Sepsi OSK 36 esztendős csapatkapitánya a II. ligában eltöltött egyetlen szezonban egészen az élvonalig vezette csapatát, a piros-fehérek gólfelelőseként pedig nem kevesebb, mint 28 találatot jegyzett. Igazi vezéregyéniség, nem úszik az árral, könnyen szót ért társaival, valódi csapatkapitány-típus.

Bóly nem engedte el a kupát

A futballé volt a főszerep Csernátonban, ahol vasárnap immár 17. alkalommal tartották meg az Eurocamp döntőjét. A házigazdák a legjobb formájukat hozták, hogy elhódítsák a kupát Bóly városától, de nem jártak sikerrel, mert a büntetőpárbajban alulmaradtak.

A kosárlabdázás öröméért

Mindenféle eddigi rekordot megdöntött a Sepsi Kosársuli idei ötödik kiírása. A tavalyi 80 résztvevőhöz képest ezúttal 140 kosárlabda-palánta mélyíthette el kosártudását 3 szerbiai, 4 magyarországi és 8 helyi edző irányítása alatt, de 6 önkéntes is besegített a folyamatba. Az első évben 25 gyerekkel indultak, és jövőre megpróbálják az eddigieket is túlszárnyalni.

RÖVIDEN

Rajt izgalmakkal A Botoşani–Kolozsvári CFR közti 1-1-es döntetlennel zárult a centenáriumi, 100. élvonalbeli labdarúgó-bajnokság nyitóköre hétfő este. Mint ismeretes, újonc csapatunk, a Sepsi OSK számára ballábbal kezdődött a pontvadászat, miután 1-0-s vereséget szenvedett az Astra Giurgiutól. Pénteken újra hadrendbe állnak a piros-fehérek, ezúttal viszont „hazai” pályán küzdenek a pontokért, a brassói Tineretului-stadionban a szintén ebben […]

Javítottak idejükön

Július 13–16. között Târgoviște adott otthont a kadét (12–14 évesek) korosztályú úszók országos bajnokságának, amelyre a tavaszi régiónkénti előselejtezőkön lehetett kvalifikálódni.

Ünnep legyen a meccsnap!

Egygólos vereséggel debütált a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban a Sepsi OSK együttese, amely vasárnap kora este az Astra Giurgiu ellen hajtott fejet a pontvadászat első fordulójában. Marquinhos szerencsés gólja döntött a tavalyi bajnok javára a zuhogó esőben lejátszott összecsapáson, az újonc piros-fehérek nem tudtak veszélyt jelenteni a szervezettebben futballozó gyurgyevóiak kapujára.

Villámrajtot vettek

Győzelemmel debütált a romániai U20-as férfikosárlabda-válogatott a saját rendezésű, nagyváradi B-divíziós Európa-bajnokságon. A sepsiszentgyörgyi Kuti Nándor vezényletével Románia 63-51 arányban múlta felül Grúzia csapatát.

Székelyek a mennyben

Szó szerint a mennybe készül Tulit Zsombor és csapata. A Székelyek a magasban expedíciósorozat következő állomása ugyanis Földünk egyik legnagyobb összefüggő hegyvonulatrendszere, a mintegy 2500 kilométer hosszú Tien Shan, ami szabad fordításban Mennyei-hegységet jelent.

Izgalmak a ralin

A Bogdan Marișca és Carmen Poenaur (Ford Fiesta R5) alkotta kettős végzett az élen az idei Hargita Gyöngye Ralin. Marișca pályafutása során negyedszerre nyerte meg a kiírást. A második helyet öt másodperc hátránnyal a tizenegy gyorsaságiból négyen diadalmaskodó Gîrtofan szerezte meg, míg a harmadik helyen a nagyot hajrázó Botka Dávid végzett. Botka, illetve a negyedik […]

Röviden

Edzőmeccs az Olimpiával A nyári felkészülést a hét elején elkezdő Kézdivásárhelyi SE harmadosztályba nemrég feljutott labdarúgócsapata ma 18 órától edzőmérkőzést játszik a Szatmárnémeti Olimpia csapatával a Sinkovits Stadionban. A belépés ingyenes, szeretettel várják a szurkolókat! A II. liga előző idényében kilencedik helyen záró szatmáriak új vezetőedzője a kézdivásárhelyi gyökerekkel rendelkező Selymes Tibor, akinek vezetésével jelenleg […]

Második hely Kovásznának

Idén 13. alkalommal rendezték meg Kaposváron az Intersport Ifjúsági Sportfesztivált. Az egyhetes, nagyszabású nemzetközi esemény Közép-Európa legnagyobb sportfesztiváljává nőtte ki magát az elmúlt években, ezúttal négy kontinens 30 országából csaknem ötezer fiatal és kísérője élvezte Somogy vendégszeretetét.

Kis csapat nagy lélekkel

Fennállása legfontosabb mérföldkövéhez érkezett a 2011-ben alapított sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK labdarúgóklub, amely vasárnap az Astra Giurgiu ellen megkezdi szereplését az élvonalbeli bajnokságban. A piros-fehér mezes alakulat vezetőedzője, Suciu Valentin és két játékosa, a csapatkapitány Hadnagy Attila és a nemrég eligazolt Victor Astafei tegnap sajtótájékoztató keretében nyilatkozott a vasárnapi rajtról.

Röviden

Öregfiúk Emlékserlege Az Őszi Sokadalom keretében, augusztus 26-án Kézdivásárhely önkormányzatának sportirodája megszervezi az Öregfiúk Emlékserlegét 8 órától a céhes városi Sinkovits Stadionban, illetve a sportcsarnokban – tudtuk meg Kocsis Zoltán sportiroda-vezetőtől. Jelentkezni augusztus 18-ig lehet (0754.646.744). 1980-ban és azelőtt született sportolók nevezhetnek.   Edzőtábor a kisfocistáknak A Kovászna Megyei Labdarúgó-szövetség július 20–23. között nyári edzőtábort […]