Nem térkép e táj!

Nem térkép e táj! Közérdekű

A Háromszéki Közösségi Alapítvány Nem térkép e táj! nevet viselő, iskoláknak kiírt helyismereti pályázatára 49 kérés érkezett, ebből 36 nyert támogatást, összesen 30 ezer lej értékben. A honismereti kirándulásokat támogató program rendkívül átgondolt, következetes, felkészült szakmai kísérővel megvalósuló, a program céljait és prioritásait szem előtt tartó igénylésekről van szó.

A pályázatok közel felét (22) sepsiszentgyörgyi osztályok nyújtották be, de szép számban küldtek támogatási kérelmet a megye minden részéről: Kézdivásárhelyről négyet, Bodzafordulóról és Kovásznáról egyet-egyet, míg a vidéki iskolák összesen 21-et. A 49 pályázó összesen 57.252 lej támogatást igényelt, meghaladva a HKA kuratóriuma által erre a programra elkülönített 30 ezer lejes keretet. A támogatott 36 pályázat 1494 gyerek, azaz 16 sepsiszentgyörgyi, 2 kézdivásárhelyi, 1 bodzafordulói és 17 vidéki (Sepsikőröspatak, Lemhény, Árkos, Kézdikővár, Kézdiszentlélek, Kisbacon, Mikóújfalu, Nagybacon, Réty, Csernáton, Málnás, Nagyborosnyó, Papolc, Zalánpatak, Erdőfüle) osztályközösség kirándulását segíti elő. A Háromszéki Közösségi Alapítvány által kezdeményezett Nem térkép e táj! program célja a szülőföld jobb megismerése, a közösségek erősítése.

(közlemény)

• User
    Dátum: 2017. október 10., 18:05
    ÉRTÉKELÉS: 4

Évek óta létező, szép kezdeményezés. Viszont lehetne igazságosabb az elosztás, mert : egyes osztályok kapnak akár 1300 lejt, míg másnak visszautasítják a pályázatát forráshiány miatt. Mivel a megyében van minden útvonal, nincsenek nagy útiköltségek így sokkal több pályázatra adhatnának pénzt, más szóval sokkal több diák örülhetne a kedvezményes kirándulásnak. Arról nem is beszélve, hogy vannak olyan osztályok, amelyek többször is kaptak támogatást, míg másoknak hiába volt jó a pályázatuk, vissza lettek utasítva. Nem egy rosszindulatú megjegyzésnek szántam ezt, hanem az Alapítvány figyelmébe ajánlom, hogy következőkor ésszerűbben döntsenek.