Négyszáz diák kapcsolódott be

Rekordszámú, azaz négyszáz diák kapcsolódott be a Bod Péter Megyei Könyvtár Adventi történetek – Várakozz könyvekkel, varázsolj betűkkel! címmel meghirdetett karácsonyváró, olvasásnépszerűsítő programjába.

Karácsony közeledtével a csodára várunk, de az is egy kisebb csoda, ha találkozunk egy jó szépirodalmi alkotással, mondta Szonda Szabolcs könyvtárigazgató a harmadik alkalommal lezajlott rendezvény záróünnepségén, a Gábor Áron-teremben.

Az est Luppinger Attila gitárelőadásával kezdődött, majd a város ismert személyiségei: Tóth Birtan Csaba alpolgármester, Benkő Éva, a Guzsalyas Játszóház alapítója, Bordás Noémi Ágota kosárlabdaedző, Orbán Ferenc zenész, Kolcsár József színész és Vass Hunor karateedző olvastak fel karácsony témájú meséket, történeteket, verseket. Ezt követte az ajándéksorsolás: azoknak a neve került be a kosárba, akik a tíz történet legalább felét elolvasták, a feladványokat megoldották, és jelen voltak a záróünnepségen. Az est kézműves foglalkozással zárult. 

Névtelen hozzászólások:

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Facebook hozzászólások:

Ajánló

Vadon pályázat

Idén is nagy népszerűségnek örvendett a háromszéki óvodások és kisiskolások körében a Vadon Egyesület által meghirdetett pályázat. Az április 15-i határidőig 1022 alkotást küldtek be a gyerekek. A Vadon Egyesület idén ötödik alkalommal hirdette meg a rajzpályázatot, két témakörben: Élet az erdőben és Mesebeli vadász. A kis művészek számára semmilyen megszorítás nem volt, bármilyen technikát […]

Öt társulat a színpadon

Színes, változatos programok várják a gyerekeket és családokat a Szent György Napok kulturális hetén. A gyerekműsorokat úgy állították össze, hogy minden korosztály megtalálja a neki megfelelőt. Öt társulat előadásait láthatja az aprónép. Újdonságnak számít a bukaresti Gyermekopera előadása, az Onix és Barton, de egyebek mellett a diákkórusok is fellépnek, és a színjátszók is találkoznak.

A virágok királynői

Az orchideák a legforróbb sivatagok és a hideg égövi területek kivételével szinte minden kontinensen megtalálhatóak a Földön. A család nyolcvanöt százaléka a trópusi és szubtrópusi területeken epifita módon él, elsősorban a fákra telepedve, de előfordul pár talajlakó és sziklalakó faj is.

Erdei lesen

Délután fél ötre volt a találka megbeszélve Gácz István vadőr barátommal. Már rég vártam ezt a napot, ugyanis még a tél folyamán megegyeztünk abban, hogy valamikor tavasszal kimegyünk a lesre, és eltöltünk néhány órát, megfigyeljük a természetet, a vadak mozgását.   Mivel nyolc óra után már kezd sötétedni, és a fényviszonyok nem kedveznek a vadfotózáshoz, […]

Könyvajánló

Alma utca 22. Óvodás–kisiskolás gyermekek világába csöppen, aki Vadadi Adrienn Alma utca 22. című könyvét olvassa. Az író óvónő, könyve csupa napfény és derű: sok-sok gyerek lakik benne, akik együtt szerelnek tandemet, fociznak, beszélgetnek. Együtt nyomoznak Lajos kutya után, szelídítenek macskát és fagyiznak. Misi, aki a negyediken lakik, nagyon jó megfigyelő, ráadásul élénk a fantáziája: […]

Fiatalok a természetért

A természetjárás szépségeiről, az erdőirtásról és a természetvédelem fontosságáról tartott vetítéssel egybekötött interaktív előadást Gáspár Antónia Kamilla, a Domokos Géza Egyesület munkatársa a Plugor Sándor Művészeti Líceum 9. osztályos tanulóinak.

Nőtt a jelentkezők száma

Harmincnégy óvodás vett részt kedden a már hagyományosnak tekinthető Óvodalnok énekvetélkedőn a kézdivásárhelyi Vigadó Művelődési Házban. A Molnár Józsiás – Nostra Vox Egyesület és a Molnár Józsiás Általános Iskola által szervezett versenyre Kézdiszékről és Orbaiszékről is érkeztek versenyzők.

Bardoci diák a döntőben

Az V–VII. osztályosok számára szervezett, Terra nevet viselő földrajzverseny megyei szakaszán első helyezést ért el Szőcs Antal, a bardoci Benkő József Általános Iskola tanulója, és továbbjutott a vetélkedő országos döntőjére. A hetedikes diákkal és tanárával, Andorkó Imolával beszélgettünk a felkészülésről és az elért eredményekről.

Lehet jelentkezni!

A Tipe Tupa Egyesület meghirdeti a Holnemvolt elnevezésű meseíró– és rajzpályázatát. Az idei év témája: Mátyás király.

A kicsiket is tesztelik

Közeleg a kisdiákok vizsgája. Az Oktatási Minisztérium idén májusban méri fel a második, negyedik és hatodik osztályosok tudá­sát. A tételek országos szinten egységesek.

Anyanyelvből jelesek

A nagyenyedi Bethlen Gábor Kollégium adott otthont a Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny országos fordulójának április 5-7. között. Háromszéket 14 általános– és középiskolás diák képviselte, közülük öten jutottak tovább az április 19-22. között Székelyudvarhelyen zajló Apáczai Csere János Nemzetközi Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyversenyre.

Tavaszi Iskola Másként

Most zajlik az Iskola Másként program tavaszi kiadása, amikor oktató-nevelő jellegű programokon vesznek részt a diákok az iskolán kívül. A tanítók, tanulók egyaránt kedvelik az egyhetes, szabadabb oktatási formát.

Zsongó április

A természetben minden évszaknak megvan a maga szépsége. De ha választanom kellene, hogy melyik hónap legyen a kedvencem, bajban lennék, már azért is, mert mindeniket szeretem. A tavaszt azonban mindig izgatottan várom.

Van jövője a művészeti oktatásnak

Már sok éve a tavaszi vakáció a Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjainak és tanárainak nem a pihenéssel asszociálható, ugyanis a művészeti oktatásban részesülő diákoknak ilyenkor szervezik meg az országos művészeti tantárgyversenyeket, olimpiászokat az ország különböző pontjain. A legkiválóbb és legtehetségesebb gyerekek és azok felkészítő tanárainak munkája mérettetik meg.

Országos vallásolimpia Kézdin

A kézdivásárhelyi Református Kollégium a házigazdája a magyar nyelvű protestáns vallás tantárgyverseny országos szakaszának. Háromszéket 15 tanuló képviseli a rangos megmérettetésen. Bokor Attila háromszéki tanfelügyelő elmondta, egyre nagyobb népszerűségnek örvend a protestáns vallásolimpia, a megyei szakaszon közel 60 diák vett részt, közülük a legjobban teljesítő 15 jutott tovább az országos döntőre: 5 gimnazista, 6 középiskolás […]