Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Oroszország kiszáll a Nemzetközi Űrállomásból

Oroszország kiszáll a Nemzetközi Űrállomásból Tech-Tudomány

Oroszország kijelentette, hogy a szankciók feloldásáig megszünteti a nyugati országokkal folytatott együttműködést a Nemzetközi Űrállomáson. A Roszkoszmosz szerint az ISS és más közös űrprojektek partnerei közötti normális kapcsolatok helyreállítása csak a Moszkva elleni nyugati szankciók feloldása után lehetséges – írja a The Guardian.

Hirdetés
Hirdetés

Dmitrij Rogozin, a Roszkozmosz vezetője a közösségi médiában közzétett bejegyzésében kijelentette, hogy a szankciók célja egyértelműen az orosz gazdaság meggyilkolása, népünk kétségbeesésbe és éhségbe taszítása, országunk térdre kényszerítése.

Hozzátette: „nem fog sikerülni, de a szándékok egyértelműek”.

Rogozin elmondta, hogy hamarosan jelenteni fogják az orosz hatóságoknak, hogy a Roszkozmosz szerint mikor fejezzék be az ISS-en belüli együttműködést az Egyesült Államok, Kanada, az EU és Japán űrügynökségeivel. Korábban azt mondta, hogy a szankciók „megsemmisíthetik” az amerikai-orosz partnerséget az ISS-en.

Az Európai Űrügynökség a múlt hónapban közölte, hogy felfüggeszti az együttműködést a Roszkoszmosszal a Mars felszínén életjelek után kutató ExoMars rovermisszió kapcsán.

(24.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük