Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Kínában már robotok mondják a híreket

Kínában már robotok mondják a híreket Tech-Tudomány

Gépi hírolvasó mondja be mostantól a híreket a kínai hírügynökség televíziójában. A mesterséges intelligencia elkezdte elvenni a bemondók munkáját.

„Nem csak 24 órában, az év 365 napján leszek az ön társa, végtelen számban lemásolható vagyok, végtelen helyszínen hozom el önnek a legfrissebb híreket – mutatkozott be a Hszinhua kínai állami hírügynökség új tévébemondója. Az új figura a megszólalásig, sőt azon is túl hasonlít az eddig is ismert hírolvasóra, Csiu Haóra – írja a Guardian. Vele szemben azonban ő nem ember, hanem mesterséges intelligencia.

Hirdetés
Hirdetés

A vörös nyakkendős, jól szabott öltönyben állami híreket és propagandát olvasó Csin Hao 2 a világ első rendszeresített MI televíziós arca. A Hszinhua és a kínai keresőmotor, a Sogou valódi bemondók hangja, gesztusai, mozgása, mimikája alapján tökéletesítette gépi tanuláson alapuló mesterséges intelligenciával, hogy „egy hideg robot helyett élethű megjelenése” legyen.

A kínai nyelvű bemondón kívül rögtön kifejlesztettek egy angol nyelvű mesterséges intelligenciát is. Az ő bemutatkozása: „A médiaipar fejlődése folyamatos innovációra és a fejlett nemzetközi technológiával való integrációra szólít fel… Alig várom, hogy a legújabb hírélményt hozzam el önöknek”.

A Hszinhua szerint a mesterséges intelligencia nem csak a hírszolgáltatásban hozhat áttörést. A széleskörű társadalmi alkalmazásra hozott példájuk azonban legalább annyira ijesztőnek tűnhet, mint a propagandisztikus felhasználás: eszerint hamarosan akár mesterséges intelligencia mondhatja az esti mesét a gyerekeknek a szüleik helyett, ehhez csak az ő tónusukat, gesztusaikat kell szintén lemásolni.

(Index)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2018. november 11., 22:28
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Gyerekkoromban lattam a temaval kapcsolatban egy jo science fiction filmet Richard T. Heffron rendezeseben.Az 1976-ban keszult amerikai filmnek Futureworld volt a cime,a fobb szerepekben pedig Peter Fonda,Bythe Danner,Arthur Hill es Yul Brynner jatszottak.Nagyjabol a film arrol szolt,hogy kulcspozicioban levo embereket robot hasonmasokra csereltek ki,hogy igy jobban tudjak iranyitani es kontroll alatt tartani az emberiseget.Ami akkor ,1976-ban science fiction volt,ime most 2018-ban valora valt.Ez semmi jot nem fog hozni az emberisegnek,ezt elhihetitek nekem.Es ha ebbol is viccet akarnek csinalni,akkor egy masik ilyen filmet emlitenek meg,egy francia komediat Louis De Funes-szel,A zsandar es a foldonkivuliek-et,melyben a foldonkivuliek ,tobbnyire robotok,emberi hasonmasokkent jelentek meg a Foldon es jelentos szemelyek borebe bujva kicsereltek ezeket.Ugy hogy holnaptol mindenki kopogtassa meg varosaban a polgarmester fejet,ha talalkozik vele az utcan.Ha ureset kong,mint Louis De Funes filmjeben,akkor ez nem a polgarmesteretek,hanem csak egy robot hasonmasa ennek.Lehet,hogy ezert hoznak varosaikban ennyi rossz dontest,megvalasztott atyankfiai,mert valojaban csak ures feju robotok,akiket pusztitasra es kartevesre programaltak be ellensegeink.