Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Egyre több gyalogos hal meg mobilozás közben

Egyre több gyalogos hal meg mobilozás közben Tech-Tudomány

Az üzenetek írása és a képernyő görgetése 800 százalékkal emeli a balesetek számát a gyalogosok körében, és a járókelők 45 százalékának vonja el a figyelmét, miközben átkelnek az úton – kanadai kutatók szerint.

Hirdetés
Hirdetés

A közösségi média, az applikációk és a videók folyamatos nézése olyannyira a mindennapi tevékenységek részévé vált, hogy még séta közben sem tudunk lemondani róla, ez pedig sok veszélyt tartogat – írta Sarah Simmons, a kanadai Calgary Egyetem kutatója.

Az üzenetek írása és a képernyő görgetése 800 százalékkal emeli a balesetek számát a gyalogosok körében, és a járókelők 45 százalékának vonja el a figyelmét, miközben átkelnek az úton.

Csak az Egyesült Államokban a becslések szerint kétmillió baleset köthető a mobiltelefon használatához a gyalogosok körében. A 2004 óta végzett felmérések szerint a leggyakoribb esetek, hogy valaki nekimegy egy oszlopnak, vagy megbotlik és elesik. A legtöbb baleset a 30 év alatti férfiaknál következik be – olvasható a Daily Mail cikkében.

Simmons és munkatársai korábbi kutatások eredményeit is figyelembe véve 872 fő bevonásával végeztek kísérletet. Azt tanulmányozták, hogyan viselkednek a gyalogosok telefonhasználat közben, például mennyi idő alatt mennek át az úton, és mennyire alaposan néznek körbe előtte.

(hirado.hu)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük