Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Arcfelismerő szoftver buktatja le a munka közben mobilozó politikusokat

Arcfelismerő szoftver buktatja le a munka közben mobilozó politikusokat Tech-Tudomány

A belga művész, Dries Depoorter a kormányülések YouTube-közvetítéseit figyelteti a mesterséges intelligenciával, hogy kiderüljön, melyik honatya figyel kevésbé az ülésre.

Hirdetés
Hirdetés

Aki nézett már parlamenti közvetítést, az egész biztosan láthatta, hogy nem minden politikus figyel oda a képviselőtársa felszólalására. Ők általában újságot olvasnak, vagy a táblagépüket, mobiltelefonjukat nyomogatják. Nincs ez másként a belga törvényhozásban sem, amire most egy belga művész hívta fel a figyelmet.

Dries Depoorter mesterséges intelligencia segítségével figyeli a flamand kormányülések YouTube-közvetítéseit. Amikor a videó elindul, a szoftver a gépi tanulás segítségével azt figyeli, hogy melyik politikus nyomogatja a telefonját, majd egy arcfelismerő szoftver be is azonosítja a szóban forgó honatyákat.

Miután a beazonosítás megtörtént, az így készült videókat Depoorter a Twitterre és az Instagramra is felteszi – írja a The Next Web.

Bár a projekt egy lényeges problémára hívja fel a figyelmet, nem mindenkinek tetszik a művész által készített „szégyenfal”. Azt ugyanis természetesen nem tudni, hogy az adott politikus miért mobilozik, előfordulhat ugyanis, hogy épp egy vészhelyzet miatt nézi a kijelzőt.

Ettől függetlenül két évvel ezelőtt például a belga miniszterelnök, Jan Jambon bukott le azzal, hogy egy vita közben épp Andry Birds-özött a készülékén.

(HVG)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük