Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Viorica Dăncilă újévi üzenete: jövőre is a Románia számára helyes döntéseket fogjuk meghozni

Viorica Dăncilă újévi üzenete: jövőre is a Románia számára helyes döntéseket fogjuk meghozni Románia

A kormány 2019-ben is a Románia számára helyes döntéseket fogja meghozni – olvasható a Viorica Dăncilă miniszterelnök újévi üzenetében.

„2018 fontos év volt a román nemzet számára, a nagy egyesülést ünnepeltük együtt, és ez alkalomból ismét kifejezhettük elkötelezettségünket azon értékek és hagyományok iránt, amelyek egyedivé tesznek a világban és amelyek alapján a jövőhöz viszonyulunk. Bizalommal tekintünk az új év elébe, ugyanakkor elégedettséggel is, mert az általunk hozott intézkedések jobbá tették a románok életét. Jelentősen nőtt a nyugdíjasok és alkalmazottak bevétele, és több mint 100.000 új munkahely létesült. A kormány politikájának középpontjába a társadalmi szolidaritást állítottunk, ugyanakkor figyeltünk a stratégiai jelentőségű ágazatokban történő beruházások elősegítésére is az ehhez szükséges törvényi keret megalkotása révén. A kabinet minisztereivel és a PSD-ALDE koalíció elnökeivel közösen, a kormányt támogató pártkollégákkal együtt sikerült tartanunk magunkat azokhoz az ígéretekhez, amelyekkel állampolgárok millióinak bizalmát nyertük meg. Még sok a tennivalónk, és biztosítom önöket, hogy továbbra is a Románia számára helyes döntéseket fogjuk meghozni. Célunk világos: fenntartható gazdasági fejlődés, jelentős befektetések, amelyek minél több állampolgár életszínvonalát növeljék, valamint egy méltóságteljes és büszke Románia” – fogalmazott a kormányfő.

Hirdetés
Hirdetés

Dăncilă ugyanakkor emlékeztet, hogy Románia holnaptól, azaz 2019 január elsejétől átveszi az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét, amelyet a következő hat hónapban tölt be. ‘Ez egy olyan projekt, amelynek egyesítenie kell minket, az állam intézményeit, a politikai erőket, a civil társadalmat, minden románt a világon’ – üzente köszöntőjében a miniszterelnök.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük