Felhívás!

Johannis: bizonyítsuk be, hogy Románia komolyan részt akar vállalni az európai projekt megszilárdításában

Johannis: bizonyítsuk be, hogy Románia komolyan részt akar vállalni az európai projekt megszilárdításában Románia

2019-ben be kell bizonyítanunk, hogy Románia komolyan részt akar vállalni az európai projekt megszilárdításában – olvasható Klaus Johannis államfő újévi üzenetében.

“Románia számára mély jelentőséggel bíró év végéhez értünk, a nagy egyesülés centenáriumának évét zárjuk. Nemzetünk történelmének új lapját nyitjuk, és miénk a felelősség, hogy erős demokráciát, fejlett országot hagyjunk az eljövendő nemzedékekre. Bátorsággal, civil szerepvállalással és a jogállamiság értékei melletti szilárd elköteleződéssel építsük tehát Románia újabb évszázadát. 2019 az az év lesz, amikor Románia először tölti be az Európai Unió Tanácsának elnöki tisztségét. Éljünk ezzel a lehetőséggel és bizonyítsuk be, hogy Románia komolyan részt akar vállalni az európai projekt megszilárdításában” – üzeni az év utolsó napján Klaus Johannis.

Az Európai Unióhoz való csatlakozása után 12 évvel, 2019 január elsejétől Románia első alkalommal veszi át az EU Tanácsának soros elnökségét, amelyet június 30-áig fog betölteni.

(Agerpres)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2019. január 2., 10:24
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Mese,mese ,meskete,cica farka fekete.De még van egy másik mondanivalója is.Volt egy dongó meg egy légy,tovább is van ,mondjam még?Mondjad!Volt egy…/suttogva …sejze ,elfelejtettem,na/

 • User
  Dátum: 2019. január 2., 10:16
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Tudtommal a mostani európai projekt/a Merkel-Macron féle/ lényege a migráció felgyorsítása és megkönnyítése ,a nemzeti államok szuverenitásának csökkentése és még sok más ,ami fenntartja a német hegemóniát Európában ,de amire Micron -Macronnak is vásik a foga.