Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Vasúttársaság: működik a légkondi a vonatokban, de nem biztos, hogy eléggé hűt

Vasúttársaság: működik a légkondi a vonatokban, de nem biztos, hogy eléggé hűt Románia

A vonatok légkondicionáló berendezései működnek, de előfordulhat, hogy nem a normál paramétereknek megfelelően hűtenek – figyelmeztet a Román Vasúttáraság személyszállító részlege (CFR Călători). A vállalat a 35-38 Celsius-fok feletti hőmérsékleteket okolja, ami a sínek és a vagonok szintjén akár 50 Celsius-fok feletti hőmérsékletet is jelenthet.

Hirdetés
Hirdetés

„Az Országos Meteorológiai Szolgálat által kiadott, magas hőmérsékletekre és kellemetlen hőérzetre vonatkozó előrejelzésekkel összefüggésben a CFR Călători folyamatos erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a légkondicionáló berendezésekkel felszerelt összes vagont forgalomban tartsa. Útnak indulás előtt a vasúti járművek teljes flottáját ellenőrzik műszaki szempontból, hogy elkerüljék az esetleges meghibásodásokat útközben. Magas, 35-38 Celsius-fok feletti külső hőmérséklet esetén (ami a sínek és a vagonok szintjén akár 50 Celsius-fok feletti hőmérsékletet is jelenthet), vagy ha az utazás során kinyitják az ablakokat, előfordulhat a légkondicionáló rendszerek már nem képesek a normál paramétereknek megfelelő hűtésre” – olvasható a közleményben

A vállalat azt állítja, lépéseket tett annak érdekében, hogy a légkondicionáló rendszerek működőképesek legyenek, ezért kánikula idején a vonatokon villanyszerelők is tartózkodnak majd.

A CFR Călători azt tanácsolja az utasoknak, hogy tervezzék meg előre utazásukat, használják ki a menetrendben rendelkezésre álló összes vonatot, és szerezzék be időben a menetjegyüket, az erre a célra rendelkezésre álló összes csatornát igénybe véve.

A jegyeket 30 nappal az utazás előtt lehet megvásárolni a következő csatornákon: online, az állomásokon található jegykiadó automatáknál; a CFR Călători mersul trenurilor şi bilete online nevű mobilalkalmazásból; közvetlenül az állomásokon található jegypénztárakból és a CFR Călători utazási irodáiban, vagy az engedélyezett terjesztőknél (utazási irodák).

A társaság azt is tanácsolja az utasoknak, különösen azoknak, akik fokozottan érzékenyek a melegre, vagy akik egészségügyi állapotuk miatt nem bírják a magas hőmérsékletet, hogy folyamatosan hidratálják magukat, legyen legalább egy palack víz a csomagukban, legyen náluk az esetleges szükséges gyógyszerük, illetve azonnal értesítsék a vonat személyzetét, ha utazás közben rosszul érzik magukat, vagy ha észrevesznek egy segítségre szoruló személyt.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük