Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Ünnepnappá nyilvánítaná a trianoni békeszerződés aláírásának napját két PSD-s szenátor

Ünnepnappá nyilvánítaná a trianoni békeszerződés aláírásának napját két PSD-s szenátor Románia

Titus Corlățean és Șerban Nicolae egy olyan törvénytervezetet nyújtott be sürgősségi eljárással a Szenátusba, amely június 4-ét a Trianoni Békeszerződés Napjává nyilvánítaná – számolt be a Digi24.

Hirdetés
Hirdetés

A provokatív tervezet indoklásában a kezdeményezők azt állítják, hogy a trianoni békeszerződés „egy kiemelt fontosságú politikai és jogi dokumentum a román nemzet számára, ugyanakkor a jelenlegi európai geopolitikai valóság alapvető eleme”.

A két szenátor szerint azért kell megünnepelni ezt a napot, mert „az elmúlt időszakban sorozatos kísérletek történtek a trianoni békeszerződés jelentőségének torzított megjelenítésére”.

A dokumentumban azt írják, „napjaink Európájában bármilyen, a történelem átírására vonatkozó kísérlet, illetve revizionista álláspont felvetése elfogadhatatlan”

A tervezet szerint az országos és helyi hatóságok központi helyi költségvetésből „kulturális-nevelő” rendezvényeket szervezhetnek a trianoni békeszerződés aláírásának megünneplésére. A törvényjavaslat azt is előírná, hogy a helyi és központi hatóságok kifüggesszék Románia zászlaját ezen a napon.

(Digi24)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások