Úgy megemelték egy utca szintjét Suceaván, hogy az emberek nem tudnak kijönni az udvarról

Úgy megemelték egy utca szintjét Suceaván, hogy az emberek nem tudnak kijönni az udvarról Románia

Valóságos falat építettek a lakók házai elő egy suceavai utca felújítása során. Az út szintjét több mint másfél méterrel emelték meg, így az emberek csak nagy nehézségek árán tudják elhagyni udvaraikat – számol be a Digi24.

A Mihail Sadoveanu utca lakói különböző improvizált módszereket kénytelenek alkalmazni, ha ki szeretnének jutni az utcára. Egyesek létrát helyeztek el, mások téglából építettek lépcsőt, de olyan is van, aki csak négykézláb tudja elhagyni otthonát.

Az emberek a garázsukba sem tudnak beállni autóval, mivel óriási a szintkülönbség az út és az udvarok között.

A moldvai városban több mint húsz háztartást érint a probléma, a helyiek elmondása szerint már többen megsérültek a fal “megmászása” közben.

A lakók szerint számos ígéretet kaptak a helyzet megoldására, de az elmúlt egy év során, amióta a fal elkészül, semmilyen változás nem történt.

Ion Lungu, Suceava polgármestere elmondta, tud a problémáról, és megpróbálják az építő költségén megoldani azt. Az elöljáró szerint a földutak modernizálásához alapot kell készíteni az útnak, ez vezetett a kellemetlenséghez.

Az utcának egyébként még nem ez a végleges szintje, mivel még nem öntötték le a végleges aszfaltréteget, ami további centiméterekkel teszi majd magasabbá az utat.

(Digi24)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások