Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint kétezer lejt költöttek fejenként a turisták Romániában

Több mint kétezer lejt költöttek fejenként a turisták Romániában Románia

Csaknem 1,21 millió külföldi látogatót szállásoltak el a romániai kereskedelmi szálláshelyeken az idei első félévben; a külföldi turisták összesen 3,15 milliárd lejt költöttek el az országban, ami személyenként átlagban 2.609,7 lejt jelent – derül ki az Országos Statisztikai Intézet (INS) hétfőn közölt kimutatásából.

Hirdetés
Hirdetés

Az év első hat hónapjában Romániába látogató külföldiek közül a legtöbben – 56,1% – üzleti célból érkeztek (kongresszusokon, konferenciákon, tanfolyamokon, vásárokon, kiállításokon vettek részt), 43,9% magáncélból jött (itt töltötte szabadságát, kulturális vagy sportrendezvényeken vett részt, meglátogatta barátait, rokonait, vásárolni, orvosi kezelésre jött, átutazóban volt stb.).

A statisztikák szerint a legtöbb pénzt, kiadásuk mintegy 49,9%-át szállásra költötték a turisták, akik túlnyomó többsége – 91,2% – szállást és reggelit magában foglaló ellátást választott.

Az INS kimutatásai szerint továbbá a külföldi látogatók 48%-a turisztikai ügynökségen keresztül jött, 34,1%-uk pedig maga szervezte meg az utazását.

A legtöbben, azaz a turisták 80,3%-a, repülővel érkeztek Romániába, 11%-uk saját gépkocsival, 7,1%-uk autóbusszal, 1,6%-uk pedig más szállítóeszközzel (vonattal, valamilyen vízi járművel, bérelt autóval, motorbiciklivel) jött az országba – mutat rá az INS közleménye. 

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük