Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Több mint 24 ezer igénylést nyújtottak már be a klasszikus roncsautóprogram keretében

Több mint 24 ezer igénylést nyújtottak már be a klasszikus roncsautóprogram keretében Románia

A klasszikus roncsautóprogram elindítását követő egy hónapban már 24.527 új gépkocsi megvásárlására nyújtottak be igénylést úgy, hogy összesen 30 ezer autó vásárolható meg a program keretében, jelentette be Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján.

„Azt szeretnénk, hogy a program ugyanolyan hatékony legyen, mint 2018-ban, amikor a kormánykoalíció megduplázta a finanszírozási keretet, így 50 ezer új gépkocsival bővült a gépkocsiparkunk. Emellett évről évre nő az elektromos, vagy hibrid meghajtású autók vásárlási aránya is” – fejtette ki Gavrilescu.

Hirdetés
Hirdetés

Az elektromos és hibridautók vásárlását támogató roncsautó plusz program keretében 222 elektromos gépkocsira nyújtottak már be igénylést, fűzte hozzá a miniszter.

A két roncsautóprogramba, melyeknek összköltségvetése 350 millió lej, április 12-e óta lehet jelentkezni.

A program idei kiadásában tavalyhoz hasonlóan 6.500 lej a régi gépkocsi leadása után járó értékutalvány, amelyhez hibridautók vásárlása esetén 1.000, vagy 1.700 lejes ökobónusz jár. A 100%-ban elektromos meghajtású gépkocsik megvásárlásakor továbbra is 10.000 eurós értékjegy jár.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük