Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Terrorista rezsimmé nyilvánítaná Oroszországot az USR

Terrorista rezsimmé nyilvánítaná Oroszországot az USR Románia

Az Oroszországot „terrorista rezsimmé” nyilvánító nyilatkozat elfogadását kéri a parlamenttől a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR).

A ellenzéki párt szenátusi frakcióját vezető Radu Mihail szerint még a hétfői nap folyamán a házbizottságok elé terjesztenek egy, a Vlagyimir Putyin vezette rezsimet „terrorista rezsimnek” nyilvánító nyilatkozattervezetet.

„Már 250 napja tanúi vagyunk a Putyin-rezsim kegyetlen agressziójának ukrán civilek milliói ellen, akik nem vétettek senkinek, és akiket a nemzetközi közösségnek meg kell védenie” – nyilatkozta a politikus.

Hangsúlyozta, a Kreml-rezsim a polgári infrastruktúrák ellen indít támadásokat, civilek millióit hagyva fűtés és áram nélkül. „Ez a terrorizmus definíciója” – érvelt az USR szenátora, aki szerint a román parlamentnek „határozottan állást kell foglalnia”, ki kell fejeznie, hogy Románia határozottan támogatja az ukrán népet és a nemzetközi jog tiszteletben tartását. „Reméljük, sikerül mielőbb meggyőzni a parlamenti többséget, hogy fogadja el ezt a nyilatkozatot” – tette hozzá Radu Mihail. 

forrás: Agerpres

fotó: pixabay.com

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások