Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sorin Grindeanu lett ügyvivő jelleggel a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter

Sorin Grindeanu lett ügyvivő jelleggel a mezőgazdasági és vidékfejlesztési miniszter Románia

Sorin Grindeanut nevezte ki ügyvivő jelleggel Klaus Iohannis államfő a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium élére. A miniszterelnök-helyettesi tisztséget is betöltő Grindeanu az új miniszter kinevezéséig fogja ellátni feladatait a mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztérium élén, miután Adrian Chesnoiu múlt héten lemondott tisztségéről.

Hirdetés
Hirdetés

A képviselőház jogi bizottsága hétfőn jóváhagyta Adrian Chesnoiu mentelmi jogának megvonását.

Parlamenti források szerint a bizottság 18 tagja támogatta a korrupcióellenes ügyészség (DNA) erre vonatkozó igénylését, hárman ellene szavaztak. Az ülésen Adrian Chesnoiu is részt vett, a média képviselőit azonban nem engedték be a terembe.

Az ülést követően Chesnoiu azt mondta, hat hónapos miniszteri mandátuma alatt csak jót akart a romániai mezőgazdaságnak és a román gazdáknak, és bár rövid ideig volt tisztségben, neki és csapatának sikerült megvalósítaniuk a tervek egy részét. Mint hangsúlyozta, az ügyészségi nyomozás nem az általa folytatott agrárpolitikával, hanem „adminisztratív kérdésekkel” áll kapcsolatban, és reményét fejezte ki, hogy az eljárás végén fény derül az igazságra.

A DNA múlt héten kérte a képviselőháztól Adrian Chesnoiu mentelmi jogának megvonását, hogy hivatali visszaélés és nem a nyilvánosságnak szánt információk felfedésére való felbujtás gyanújával elindíthassák a bűnvádi eljárást ellene.

Ezt követően Chesnoiu bejelentette lemondását miniszteri tisztségéről, és a Szociáldemokrata Párton belüli tagságát is felfüggesztette. Ugyanakkor arra kérte a törvényhozókat, hogy szavazzák meg mentelmi jogának megvonását.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük