Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Sebességkorlátozásokat vezetett be a hőség miatt több vasútvonalon a CFR

Sebességkorlátozásokat vezetett be a hőség miatt több vasútvonalon a CFR Románia

Jelentős sebességkorlátozásokat vezetett be hétfőn a kánikula miatt a Román Vasúttársaság (CFR) a brassói, temesvári, bukaresti, craiovai, galaci és konstancai regionális igazgatóságához tartozó vasútvonalak bizonyos szakaszain.

Hirdetés
Hirdetés

A vállalat közölte, hogy a mérések szerint a nyolc területi vasúti igazgatóság közül csupán a iaşi-i és a kolozsvári igazgatósághoz tartozó vasútvonalakon nem haladja meg a sínek hőmérséklete a hőtágulást okozó 50-55 fokot.

A CFR tájékoztatása szerint a vállalat személyzete hétfőn különleges intézkedéseket hozott annak érdekében, hogy a vonatok a 37-39 fokos hőmérsékleti értékek mellett is optimális körülmények között közlekedjenek. Ezek közé tartozik az is, hogy 20-30 km/h-s sebességkorlátozást vezetnek be azokon a szakaszokon, amelyeken a sínek hőmérséklete elér az 50-55 fokot.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2021. augusztus 3., 11:22
  ÉRTÉKELÉS: 1

  50-el mennek Berecktol – Sztgyig a vonatok ha lekorlatozzak ezt is akkor jobbha gyalog indul el az ember, hamarabb odaer a celhoz, nem beszelve arrol, hogy hogyan is tudjak fenntartani pl a RegioTrans a jaratot amikor naponta 10 ember ha utazik vonattal, lehet sokat irtam.

  • User
   Dátum: 2021. augusztus 3., 22:06
   ÉRTÉKELÉS: 3

   Nem 50-nel: helyenként 40-es, sőt, 30-as lassújel is van. Viszont van egy szakasz, ahol a megengedett max. sebesség 60 km/h. A Caravelle amúgy tudja a százhúszat, de az állomások közti rövid távolságok miatt nem tudna felgyorsulni akkor sem, ha a pályaállapot megfelelő lenne. Kézdi-Szángyörgy között a 44 km-es távon 11 állomásköz van, ez átlagban 4 km. De pl az Imecsfalva-Szentkatolna szakasz csak 1,7 km. Hát ezen a szakaszon nehéz lenne 120-ig gyorsulni. Azt pedig ne búsuld, hogy hogyan tudják fenntartani a járatot, de azért kettőt találgathatsz. Ha pedig utaznál néha vonattal is, akkor tudnád, hogy nem zsúfolt ugyan, de vannak esetek, amikor 50-60 utas is van. A valamikori Bodzaforduló-Brassó járaton pl. reggelente és du. két kapcsolt Caravelle közlekedett és mindkettő tömve volt.

   • User
    Dátum: 2021. augusztus 6., 13:40
    ÉRTÉKELÉS: 1

    Mutass nekem egy olyan országot a vén Európában, ahol a közösségi közlekedés ha nem is nyereséges, de legalább önfenntartó és így állami támogatás nélkül működik!