Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Romániába érkezik szerdán Emmanuel Macron francia államfő

Romániába érkezik szerdán Emmanuel Macron francia államfő Románia

Romániába érkezik szerdán a francia államfő. Emmanuel Macront a Konstanca megyei Mihail Kogălniceanu légi támaszponton fogadja Klaus Iohannis államfő – tájékoztatott kedden az Elnöki Hivatal.

Hirdetés
Hirdetés

A két államfő hivatalos megbeszéléseket folytat, és találkozik a román, a francia, illetve más szövetséges országok Romániába telepített katonáival.

A két elnök megvitatja a 2018-ban Párizsban megújított román-francia stratégiai partnerség fejlesztési lehetőségeit, de szó lesz az egyeztetésen Románia schengeni csatlakozásáról, illetve az Európai Unió külső határainak védelméhez való hozzájárulásáról.

A közlemény értelmében külön figyelmet fordítanak a két ország álláspontjának összehangolására a hónap második felében esedékes uniós és NATO-csúcstalálkozó vonatkozásában.

Kiemelt téma lesz továbbá a térség biztonsági helyzetének alakulása és az ukrajnai háború sokrétű hatásai, valamint Ukrajna és az ukrán menekültek támogatása, illetve az ország újjáépítésére vonatkozó javaslatok. Tárgyalni fognak emellett a Moldovai Köztársaság további támogatásáról, illetve Ukrajna, a Moldovai Köztársaság és Grúzia európai uniós integrációjáról is.

(Agerpres)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások