Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Lezárul egy korszak, végleg megszűnik az Internet Explorer támogatása

Lezárul egy korszak, végleg megszűnik az Internet Explorer támogatása Külföld

Megszünteti június 15-től a Microsoft az Internet Explorer (IE) internetböngésző támogatását, és a böngészőt a Windows 10 legtöbb verziójából el is távolítják – emlékeztett a redmondi székhelyű techóriás kedden.

Hirdetés
Hirdetés

A Microsoft tavaly jelentette be az IE fokozatos visszavonását és már 2021-ben megkezdte a kivezetés folyamatát, jóllehet az IE-alapú webhelyeket és alkalmazásokat, beleértve a biztonsági frissítéseket a beépített IE-móddal rendelkező, gyorsabb és biztonságosabb Microsoft Edge továbbra is automatikusan támogatja.

Az IE-t először a Windows 95 operációs rendszerhez tartozó kiegészítőként adták ki, és sokáig a legnépszerűbb böngészőnek számított: 2003-ban a felhasználási aránya mintegy 95 százalékos volt. A Firefox 2004-es, majd a Google Chrome 2008-as indulásával, illetve a mobiltelefonos alkalmazások elterjedésével – amelyek nem támogatták a böngészőt – a népszerűsége jelentősen visszaesett.

A vállalat 2016-ban felhagyott az IE fejlesztésével, a Windows 11 operációs rendszerben pedig a böngésző már nincs benne.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük