Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Románia is csatlakozott az orosz háborús bűncselekményeket kivizsgáló nyomozócsoporthoz

Románia is csatlakozott az orosz háborús bűncselekményeket kivizsgáló nyomozócsoporthoz Románia

Románia a legfőbb ügyészségének a katonai ügyészségi részlegén keresztül tagja lett annak a több kelet-európai országból álló csoportnak, amely az Ukrajna elleni orosz katonai támadással összefüggésben elkövetett háborús és emberiesség elleni bűncselekményeket vizsgálja.

Az erről szóló dokumentumot csütörtökön írta alá a tagállamok közötti igazságügyi együttműködésért felelős fórum, az Eurojust hágai székhelyén Gabriela Scutea legfőbb ügyész.

Közleményében a legfőbb ügyészség emlékeztetett arra, hogy a közös nyomozócsoportot március 25-én hozta létre Litvánia, Lengyelország és Ukrajna az Eurojust támogatásával, majd Lettország, Észtország és Szlovákia is csatlakozott.

A közös nyomozócsoport célja megkönnyíteni az Ukrajnában feltételesen elkövetett nemzetközi bűncselekményekkel kapcsolatos nyomozásokat és büntetőeljárásokat a felek együttműködése révén.

A bukaresti katonai ügyészség július 11-én jelentette be, hogy hivatalból nyomozást indított az Ukrajna elleni orosz invázióval és a szomszédos országban zajló katonai műveletek román állampolgárokat érintő következményeivel kapcsolatos emberiesség elleni bűncselekmények ügyében. 

forrás: Agerpres

fotó: Eurojust

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások