Hirdetés
Hirdetés

Ciucă: a Daciánál a következő tíz évre és az azt következő időszakra is vannak fejlődési kilátások

Ciucă: a Daciánál a következő tíz évre és az azt következő időszakra is vannak fejlődési kilátások Gazdaság

Nicolae Ciucă miniszterelnök csütörtökön, a mioveni-i üzemben tett látogatását követően kijelentette, hogy a Daciánál a következő tíz évre és az azt következő időszakra is vannak fejlődési kilátások.

Kifejtette, az 54 évvel ezelőtt alapított üzemnek nem csak múltja, de jövője is van, olyan új projektek megvalósításán dolgoznak, amelyek biztosítják a gyártást és fejlődést.

A Dacia alkalmazottai büszkék lehetnek arra, hogy több mint 40 országba exportálják az itt gyártott kocsikat, öregbítve ezzel a románai gépkocsigyártó-ipar hírnevét. A romániai ipar mind európai, mind globális szinten elismert, és van jövője – fogalmazott Ciucă.

Megjegyezte, hogy az üzemben 15.000 ember dolgozik, és a gyárral való együttműködések további 150.000 embernek biztosítanak munkahelyet.

A kormányfő elégedetten nyugtázta, hogy a gépkocsigyártó meg akar és képes is megfelelni az Európai Unió új környezetvédelmi követelményeinek, ami a “zöld energia” előállítására irányuló szándékában és az új, alacsony károsanyag-kibocsátású modellek bevezetésében is megmutatkozik.

forrás: Agerpres

fotó: gov.ro

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük