Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Radaroznak a héten

Radaroznak a héten Románia

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (ROADPOL) 2023. április 17-23. között Speed elnevezéssel hirdetett fokozott ellenőrzést, amelyhez a román rendőrség is csatlakozik. Az akció célja a megengedett sebességhatárok betartásának ellenőrzése és a túlzott sebesség okozta közúti balesetek megelőzése – tájékoztatott hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság (IGPR).

Hirdetés
Hirdetés

Az Agerpres által szemlézett közlemény szerint április 21-én kerül sor a Speed Marathon elnevezésű műveletre, melynek keretében minden sebességmérő készülékét beveti a közlekedési rendőrség a gyorshajtók lefülelésére. A rendőrség arról is tájékoztat, hogy év elejétől április 9-éig gyorshajtás miatt 183 súlyos közúti baleset történt, melyekben 81 személy vesztette életét és 145-en súlyosan megsérültek. A súlyos közúti balesetek mintegy 20 százalékát okozta a gyorshajtás – szögezik le.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. április 28., 13:33
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Egyszer legyenek gyorsforgalmi utak. Aztán aki helységben mások életét veszélyezteti, azt büntessék! De ha betartjuk a szabályokat, akkor Kézdire 2 óra alatt érünk fel. Csíkba dettó! Van, amikor a forgalom miatt egy kicsi piros lakkozott autó után százméteres kocsisor tolódik fel, kb. 50/órával araszolva helységen kívül… Na olyankor jön Maksán a 80. Szóval nem minden gyorshajtás égbekiáltó főbűn! Csak meg kell úszni!

  • User
   Dátum: 2023. május 1., 11:22
   ÉRTÉKELÉS: 5

   Sepsiszentgyörgy Kezdivásárhely 35km. 60-as átlaggal 35 perc. 70-es átlaggal, ami már elég jó tempó 30. Csíkszereda meg kétszer ennyire van. Ott sietve spórol 10-15 percet. Na bumm. Egyszer próbálja ki. Az érzékeink sokszor becsapnak, azt hisszük ha kegyetlenül nyomjuk a gázt akkor sokkal gyorsabbak vagyunk, pedig nem. Más a helyzet mondjuk 300-400 km-es távon vagy olyan helyen ahol mondjuk 50 km – én keresztül település települést ér. Ott 50 helyett egy 80 már több tíz percet jelent. De vajon az a pár tíz perc tényleg megéri, hogy az ott lakókat veszélyeztessük?
   amit ír amúgy olcsó kifogás. Ilyen alapon bármi szabályt áthághatunk, mindig kapunk egy magyarázatot, hogy „majd szabálykövető leszek, ha…”