Hirdetés
Hirdetés

Harangláb elkészítéséhez várják az adományokat

Harangláb elkészítéséhez várják az adományokat Kovászna megye

A kézdivásárhelyi Dr. Csiha Kálmán Református Kollégium ajándékba kapta az elnéptelenedett Nagyercse műemléktemplomának harangját. A harangláb elkészítéséhez szükséges összeg előteremtéséhez a kollégium vezetősége többek között a tanintézmény egykori diákjai és pedagógusai segítségét kéri.

Hirdetés
Hirdetés

Farkas Ferenc történelemtanár, a Csiha Kálmán néhai püspök nevét tavaly felvevő református kollégium igazgatója lapunknak elmondta, a tanintézmény őrzi Nagyercse műemléktemplomának elnémult harangját. „Bár a kis mezőségi település az évszázadok viharaiban teljesen elnéptelenedett, egykor híveit Istenhez, illetve összetartozásra hívó harangja nálunk új otthonra talált; élni és szolgálni kíván, hívogatni szülőket, tanárokat, mostani és »lélekben örök« diákjainkat” – hangsúlyozta az intézményvezető.

A készülő harangláb terve (fotó: Dr. Csiha Kálmán Református Kollégium, Kézdivásárhely)

Hozzátette, a május 26-i kicsengetés alkalmával avatandó harangláb elkészítéséhez szükséges összeget még nem sikerült összegyűjteni, ezért elsősorban az egykori „refisekhez” fordulnak felhívásukkal, ám bárkitől elfogadják az anyagi segítséget. „Ha hangja megszólaltatásának te is részesévé szeretnél válni, támogatásodat örömmel fogadjuk!” – osztotta meg lapunkkal a tanintézmény közösségi oldalán is közzétett felhívást.

Bárki segítene, szándékát Farkas Ferenc igazgatónál (a 0730.600.313-as telefonszámon), illetve Ruszka Sándor lelkipásztornál (0745.765.178) jelezheti.

Címlapfotó: Ft. Szegedi László Tamás generális direktor, a brassói Reménység Háza lelkipásztora és a nagyercsei harang a kollégium névadóünnepségén

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. április 20., 22:40
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Ugyan bizony , olyan nagy áldozat lenne ,ha a haranglábat adományozná az iskolának a két készítő ??? Belerokkannának ?? Az egyik az apja ,a másik a nagybátyja az iskola egyik katolnai diákjának !!! Én SZÉGYELLNÉM magam a helyükben a kuncerálást !!! Kíváncsi volnék az összegre és a faragók vallási hovatartozására.🤔🤔🤔